MRK Kozala u završnici nastupa sa svim mlađeuzrasnim generacijama

Utorak, 14. svibnja 2024. 15:51 Napisao/la  SC

Na državnoj razini u proteklim sezonama to je do sada pošlo za rukom jedino Poreču i Rudama

MRK Kozala u završnici nastupa sa svim mlađeuzrasnim generacijama

Škola rukometa MRK Kozale ostvarila je ono što su mnoge generacije riječkih klubova do sada mogle samo poželjeti, riječki prvoligaš plasirao se na završnice prvenstva Hrvatske sa svim generacijama koje se natječu u prvim ligama.

Generacije dječaka U-11, U-13, U-15 i U-17 nastupiti će krajem svibnja i početkom lipnja na državnoj završnici na kojoj će se natjecati po 16, odnosno 20 najboljih ekipa iz Hrvatske.

Prvi je to slučaj u riječkom rukometu, a koliko je rijedak i na razini Lijepe naše govori podatak da je to do sada u proteklim sezonama pošlo za rukom jedino Poreču i Rudama.

Plod je to dobrog rada u poznatom inkubatoru rukometnih talenata na Kozali, koji je u proteklih 20-ak godina izbacio mnoge vrhunske rukometaše od kojih su neki trenutno i reprezentativci Hrvatske poput Filipa Glavaša, Tina Lučina i Halila Jaganjca.

- Ovo je stvarno izuzetan uspjeh koji je i nas mrvicu iznenadio, jer smo očekivali barem dvije generacije na završnici, ali eto, taj cilj smo ostvarili i debelo premašili na našu sreću. Apsolutno je to plod dugotrajnog kvalitetnog rada i posloženog sustava unutar kluba koji sada daje rezultate. Svi koji se bave rukometom u našoj državi znaju koliko je odricanja od strane trenera, uprave i roditelja potrebno da bi se jedna ekipa dovukla među najboljih nekoliko u Hrvatskoj, a mi ih na našu sreću imamo čak četiri, što je pravi raritet. Sretno smo i ponosni, ali tu ne prestaje rad. Ovo nam je ogromni poticaj da budemo još kvalitetniji i da ti klinci stasaju u prave rukometaše i sportaše u što boljim uvjetima. To nam je sveti cilj, a plasman na završnici nije imperativ, što naravno ne znači da ćemo bilo kome unaprijed priznati da je bolji od nas. Treneri znaju da će klinci dati sve od sebe da bi dostojno predstavili naš klub i grad među državnom elitom, kazao je koordinator škole rukometa MRK Kozala, Igor Šustić.

Prvi od četiri završnih turnira počinje već u srijedu, 15. svibnja, u Poreču i to za generaciju U-17 dječaka u sklopu Festivala hrvatskog rukometa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.