Drago Žiljak: Vjerujem da ćemo kroz utakmice samo dizati formu!

Nedjelja, 13. veljače 2022. 11:17 Napisao  I. V.

Rezultat u Labinu nam ide u prilog, ali stalno naglašavam da je liga izjednačena i da svatko svakoga može pobijediti, kaže trener rukometašica Zameta

Drago Žiljak
Drago Žiljak

 Utakmica između rukometašica Ivanića i Zameta trebala je biti derbi 12. kola, četvrtoplasirani Ivanić na svom je parketu imao priliku zaustaviti lidera iz Rijeke.

Na kraju su Zamećanke projurile (34:27) Ivanić Gradom, igračice Drage Žiljka do odmora kao da su igrala jaču trening-utakmicu, vodile su čak 9 pogodaka razlike (19:10).

- Domaće rukometašice tražile su šansu da nam se približe na dva boda, Ivanić je dobro posložen klub. Uspjeli smo na startu amortizirati sve njihove najave, to je bio ključ pobjede. One su jednostavno izgorjele na početku utakmice! Igrali smo jako dobro u obrani na čelu s vratarkom Nikolinom Strukan, koja je sakupila 15 obrana, pred kraj je branila i Mia Mrakovčić. Dobar spoj obrane i napada su vrhunac igre, to je presudilo! Bili smo oslabljeni, nije igrala Silvija Masnić koja ima rupturu mišića i Katja Mikolić, koja je dobila koronu. Igračice iz pričuve dobile su priliku koju su iskoristile, svih deset igračica dale su svoj maksimum, odigrale su fenomenalnu utakmicu. Ova je pobjeda nagrada za sav trud tijekom priprema, ostvarili smo kapitalnu pobjedu, nadamo se da je ovo put koji vodi prema našem cilju. Vjerujem da ćemo kroz utakmice samo dizati formu i da ćemo kroz dva tjedna biti kompletni, kaže trener Drago Žiljak.

Murvica je pomogla osvojenim bodom u Labinu:

- Rezultat je možda iznenađenje iako moramo znati da je Murvica prošle sezone igrala prvu ligu, roster je ostao na okupu osim što su kod nas stigle tri igračice. Imaju iskustvo, iznenadile su domaćina, vjerojatno je Rudar mislio da će lakše doći do bodova. Rezultat u Labinu nam ide u prilog, ali stalno naglašavam da je liga izjednačena i da svatko svakoga može pobijediti. Tek smo na pola puta, moramo biti ponizni u svim utakmicama, naglašava Žiljak.

Sve ipak upućuje da će se ključna utakmica igrati u 19. kolu, kada Zamećanke gostuju u Labinu:

- Sada igramo protiv Senije, pa igramo dvije teške utakmice vani... Treba biti oprezan, treba cijeniti sebe i protivnika! Želimo briljantnu jesensku polusezonu preslikati na proljeće, zaključuje Žiljak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.