Nives Jelovica: Mi smo starije i iskusnije, kod njih je mladost. Vidjet ćemo što će prevagnuti!

Četvrtak, 20. svibnja 2021. 21:26 Napisao/la  KS

Strategija voditelja će biti ključna, tu će se odlučivati tko će koga nadmudriti, kaže iskusna boćarica Labina uoči druge utakmice finala doigravanja protiv Škole boćanja Čavle

Nives Jelovica
Nives Jelovica

U subotu na Podvežici od 10 sati započinje druga utakmica finala doigravanja državnog prvnestva za boćarice, djevojke Škole boćanja Čavle dočekuju braniteljice naslova Labin nakon što je prva utakmica završila bez pobjednika (12:12).

- Očekujemo jako tešku borbu. Djevojke Škole boćanja Čavle su ipak tu domaće, igramo na terenima koji nisu baš poznati mojim suigračicama i koji su teži za igrati nego inače. Nadam se da ćemo ovaj put biti svi kompletni, u prvoj utakmici su nam nedostajale dvije igračice, nadam se da ovaj put neće, kaže Nives Jelovica, prvo ime boćarica Labina.

- Strategija voditelja će biti ključna, tu će se odlučivati tko će koga nadmudriti, nastavila je Nives.

U prvoj utakmici boćarice Labina izvukle su se iz ponora i u zadnjim igrama spriječile poraz.

- Nikad nije kraj dok ne istekne vrijeme. Tereni na Podvežici su teški i za muške, a kamo li ne za ženske. Naši tereni su trebali biti nama prednost, ali se ispostavilo da na kraju nisu bili. Sve je otvoreno. Škola boćanja Čavle je u Labinu imala mogućnost dobiti utakmicu, pobjeda im je izmakla iz ruku, sada ćemo vidjeti tko je bolji. A ako bude neriješeno igrat će se u nedjelju. Ne mogu reći da su domaće djevojke bolje, ali ne mogu reći niti da smo mi bolje. U nekim disciplinama imamo mi prevagu, u nekim disciplinama prednost je na njihovoj strani. Mi smo starije i iskusnije, kod njih je mladost. Vidjet ćemo što će prevagnuti, dodat će Nives Jelovica.

Ako zbog čega djevojke Labina mogu biti zadovoljne onda je to činjenica da u jednoj ovakvoj utakmici na svojoj strani imaju Nives Jelovicu, koja lovi četvrtu tiutulu u pet labinskih godina, impresivan niz.

- Impresivan niz imala sam s Pašcom, tada još nije bila hrvatska liga jer su klubovi tada bili samo u našoj županiji, ali tada smo osvojili 13 titula u 14 godina. Jedan imam u Italiji, tri u Labinu. Meni samo treba novi motiv (ha, ha, ha), zaključit će Nives Jelovica