ŠB Čavle igra završnicu Kupa prvakinja, Nives Jelovica pojačala Čavjanke

Utorak, 15. lipnja 2021. 19:33 Napisao/la  KS

Mi se imamo pravo nadati dobrim stvarima, boća je okrugla i dok god ne kreneš u utakmicu ne znaš u kojem će se smjeru razvijati, kaže Dean Klarić

Dean Klarić s boćaricama Škole boćanja Čavle
Dean Klarić s boćaricama Škole boćanja Čavle

Boćarice Labina odustale su od nastupa u Kupu prvakinja pa će tim slijedom njihovo mjesto zauzeti boćarice Škole boćanja Čavle, koje će 26. i 27. lipnja u francuskom St. Vulbasu zaigrati za titulu najbolje ekipe u Europi.

Put St. Vulbasa, gradića tek dvadesetak kilometara udaljenog od Lyona, Čavjanke će krenuti u petak rano ujutro pojačane za  jednu igračicu.

Nives Jelovica, članica Labina i jedna od najboljih europskih boćarica, pridružit će se Čavjankama, koje će na taj način iskoristiti mogućnost FIB-e da se pojačaju jednom igračicom.

- Mislim da je apsolutno logično da to bude Nives Jelovica, igračica je Labina, najbolja je boćarica, tu je iz Rijeke. Mislim da ćemo pojačani za Nives Jelovicu i s našim najboljim curama biti jako konkurentni ovaj put. Samo da ždrijeb malo odradi svoje i da baš ne dobijemo domaće djevojke u polufinalu, započet će Dean Klarić, alfa i omega Škole boćanja Čavle.

Finale Kupa prvakinja igraju četiri ekipe, prvakinje Italije, Francuske,  Slovenije i izostankom Labina viceprvakinje Hrvatske, s time da su boćarice St. Vulbasa apsolutno najveće favoritkinje.

- To je ekipa koja je u posljednjih petnaest godina sedam puta osvojila europsku titulu. Možda to najviše govori o njima. No, mi se imamo pravo nadati dobrim stvarima, boća je okrugla i dok god ne kreneš u utakmicu ne znaš u kojem će se smjeru razvijati. Ovo je ipak sport i imamo se pravo nadati najboljemu, a teren će pokazati svoje, nastavit će Klarić.

Dean Klarić zna što njegove djevojke očekuje u St. Vulbasu, 2013. godine s Vargonom je igrao na polufinalu Kupa Europe.

- Na put krećemo u petak rano ujutro, u petak od 19 sati planiran je ždrijeb, oko 20 sati ćemo znati što nas čeka. Da, bio sam tamo s Vargonom 2013. godine i mogu reći da je ta dvorana Wembley boćarskoga sporta. Imaju 12 terena, krov je viši od krova Dvorane mladosti, dvorana je spektakularna, zaključit će Klarić.