Božić 2023: Najbolji europski boćari u juniorskoj kategoriji dolaze u Rijeku

Ponedjeljak, 04. prosinca 2023. 14:32 Napisao/la  SC
Juniori Sv. Jakova najbolji u Europi
Juniori Sv. Jakova najbolji u Europi

Međunarodni juniorski turnir Božić 2023 tradicionalno je natjecanje u organizaciji Boćarskog saveza Grada Rijeke i Boćarskog saveza PGŽ, a ove se godine održava 16. i 17. prosinca 2023. godine.

Turnirom se zaključuje godina, sudjeluju najbolji europski boćari u juniorskoj kategoriji.

Najbolji zato jer u Rijeku stižu nakon što su odradili svoje nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Na turniru će nastupiti reprezentacije Slovenije, Francuske, Slovačke, Crne Gore i Hrvatske te reprezentacije Istarskog boćarskog saveza, Dalmacije i PG županije.

Početak natjecanja je u subotu, 16. prosinca, u 8 sati, dok je službeno otvaranje turnira i predstavljanje reprezentacija peredviđeno za 10.30 sati.

Podjela medalja i pehara održat će se u nedjelju, 17. prosinca, s početkom u 14 sati.

Sudionici su podijeljeni u dvije grupe gdje igraju svaki sa svaki, a svoje snage će odmjeriti kroz četiri discipline: precizno izbijanje, brzinsko izbijanje, bližanje i izbijanje u krug i par klasično.

U završnici prvoplasirani u grupi A i prvoplasirani u grupi B igraju za 1. mjesto, drugoplasirani u grupi A i drugoplasirani u grupi B igraju za 3. mjesto, itd.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.