Ilija Matić: Nije u redu da se parket mijenja kada su krenula sva natjecanja

Četvrtak, 21. listopada 2021. 17:54 Napisao/la  KS

Žao mi je jedino što napravimo korak naprijed pa onda zbog nekih nepredviđenih okolnosti dva unazad, kaže trener odbojkašica Drenove

Ilija Matić
Ilija Matić

Odbojkašice Drenove pauzirale su u drugom kolu Prve lige, raspored je Drenovljankama omogućio dva ekstra tjedna za uigravanje, ali vrijeme nisu uspjele baš najbolje iskoristiti.

Radovi na promjeni parketa u dvorani Dinko Lukarić na Trsatu pokvarili su planove i Drenovljankama i svim ostalim korisnicima dvorane, privremeno iseljenje nije baš naišlo na odobravanje kod trenera Ilije Matića.

- Maknuli su nas iz Kozale jer se tamo mijenja parket, a mi treniramo na Trsatu ponedjeljkom, srijedom i petkom. Na Kozali smo, bez obzira u koje doba, imali termine, sada imamo velik problem. Mislim da nije u redu da se radovi održavaju sada kada su sva natjecanja krenula, mogli su i morali to napraviti u srpnju, kolovozu, pa čak i rujnu, reći će Ilija Matić, uz dodatak da su mu ususret uskočili Igor Lovrinov i Velimir Liverić pa su Drenovi ustupili neke svoje termine na Trsatu, gdje će u nedjelju dočekati Don Bosco u trećem kolu Prve lige.

- Nismo loše odigrali u Umagu, sada smo se trebali dodatno uigrati jer smo nova ekipa, krenuli smo kako treba i sada nas je ovo izbacilo iz ritma. Don Bosco je kvalitetna ekipa, pobijedili su u obje dosadašnje utakmice, nama je ovo bitna utakmica. A u srijedu smo imali trening od 21.30 do 23 sata. Cure su umorne od škole i fakulteta i onda još moraju trenirati do 23 sati. U petak pak imamo termin od 17 sati, uopće ne znam tko mi u tom terminu može doći na trening, nastavit će Ilija Matić, koji unatoč svemu ne gubi vjeru u svoje odbojkašice.

 - Don Bosco je vodeća ekipa, bio sam uvjeren da ćemo protiv njih proigrati kako spada, ali tada nisam znao za ove radove. No, znam da ćemo prograti jer imamo kvalitetu, žao mi je jedino što napravimo korak naprijed pa onda zbog nekih nepredviđenih okolnosti dva unazad. Valjda ćemo nekako izgurati, zaključit će Matić.