Ilija Matić: Na dobrom tragu smo da drugi dio sezone odigramo još bolje nego prvi dio

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 20:25 Napisao/la  KS

Bio sam pozitivan i ja, bilo je još nekoliko djevojaka u samoizolaciji, ali kako tada nije bilo treninga ekipa nije morala u samoizolaciju, kaže trener odbojkašica Drenove

Ilija Matić
Ilija Matić Foto: Kristian Sirotich

Odbojkaška Superliga počinje predstojećeg vikenda, prvoligaške ekipe još će imati neko vrijeme za pripremu, među njima i djevojke Drenove.

Doduše, Drenova ipak mora malo ranije započeti s prvenstvom, 29. siječnja Riječanke imaju odigrati zaostalu utakmicu protiv Olimpika.

- Počeli smo trenirati, utakmica protiv Olimpika za nas je to bitna utakmica jer u slučaju pobjede skočili bismo na diobu četvrtog mjesta. Pokušat ćemo nastaviti u ritmu iz prosinca, kada smo pobijedili Osijek, Gradišku i Mladost. Na tom tragu moramo nastaviti dalje, kaže Ilija Matić, trener Drenove.

Koronavirus, kaže Matić, za sada ne stvara probleme Drenovljankama.

- Bio sam pozitivan i ja, bilo je još nekoliko djevojaka u samoizolaciji, ali kako tada nije bilo treninga ekipa nije morala u samoizolaciju. Za sada je sve u redu. Do Uskrsa imamo za odigrati 11 utakmica, a od tih 11 utakmica sedam puta smo na domaćem terenu. Tako da je to pozitivna stvar. Nekoliko djevojaka prestalo je igrati zbog školskih obaveza, ali sve cure koje su igrale u prvom dijelu i dalje su tu, a još smo se tijekom prijelaznog roka pojačali s Barbarom Rubež, koja je došla u Rijeku na studij i trenirala je s nama u prvom dijelu prvenstva, dodat će Matić.

Trener Riječanki očekuje mirnu polusezonu.

- Izgledamo stabilno, na dobrom tragu smo da drugi dio sezone odigramo još bolje nego što smo odigrali prvi dio , zaključit će Ilija Matić.