PRORAČUNSKA POTPORA

NK Vinodol dobiva dvostruko više proračunskih sredstava od Orijenta

Petak, 17. ožujka 2023. 21:25 Napisao/la  Igor Vranić

Grad Rijeka trideset godina promiče (sportsku) politiku zbog koje su gradski nogometni klubovi zakinuti prije svega u odnosu na klubove na Riječkom prstenu

NK Vinodol
NK Vinodol

Gradsko vijeće Novog Vinodola izglasalo je odluku kojom je Nogometnom klubu Vinodol iz gradskog proračuna dodijeljeno 124.000 eura!

Jasno da je opozicija prigovarala kao i svaka druga opozicija, devet glasova koalicije HDZ-HSS izglasalo je odluku kojom je NK Vinodol za tekuće potrebe dobio jednu od najvećih proračunih potpora u županiji.

Iznos je zanimljiv zbog nesrazmjera u izdvajanjima za nogometne klubove između Grada Rijeke i ostalih lokalnih samouprava.

Otkada je Hrvatska ovako ustrojena 1993. godine, Grad Rijeka trideset godina promiče (sportsku) politiku zbog koje su gradski nogometni klubovi zakinuti prije svega u odnosu na klubove na Riječkom prstenu, a onda i ponegdje u županiji kao u Novom Vinodolskom

Konkretno, Orijent je od Grada Rijeke ove godine dobio 54.000 eura, više nego dvostruko manje nego što je NK Vinodol dobio od svoga grada.

NK Orijent u Gradu Rijeci dobiva najviše proračunskih sredstava među deset nogometnih klubova.

Zanimljivo, iako je u privatnom vlasništvu HNK Rijeka je drugi (50.045 eura) prema izdvajanjima.

Proračunski novac u jedinom sportskom dioničarskom društvu u gradu troši se u školi nogometa.

Standings provided by SofaScore