NOVI IZAZOV

Vanja Devčić postao sportski direktor Pomorca 1921

Četvrtak, 09. lipnja 2022. 13:16 Napisao  I. V.

Imamo nekoliko imena na popisu, sve diktira proračun, svaku stavku prolazimo pet puta, kaže Devčić

Vanja Devčić (Pomorac 1919)
Vanja Devčić (Pomorac 1919)

Vanja Devčić novi je sportski direktor Pomorac 1921.

Devčić je na kraju prošle sezone u dresu Pomorca 1921 zaključio igračku karijeru u 38. godini, od iduće sezone preuzima odgovornost za sportsku politiku kostrenskog četvrtoligaša.

- Definitivno više neću igrati, ima dvoje djece, puno obveza doma... Za sada ću probati pomoći kao sportski direktor, nadam se da ću se uklopiti, kaže Devčić koji jako dobro poznaje regionalni nogomet.

Devčić je tijekom karijere igrao za drugoligaša Pomorca, za Orijent, Novalju, Krk, Crikvenicu, Vinodol, Kraljevicu, Borac, Naprijed...

Zajedno s trenerom Markom Miletićem pokušat će složiti roster, koji se neće boriti za ostanak kao prošle sezone.

- Razgovarali smo, imamo nekoliko imena na popisu, sve diktira proračun, svaku stavku prolazimo pet puta. Još je rano govoriti o imenima, čini mi se da smo malo ubrzali, dečki se još nisu ni ohladili od prošle sezone, govori Devčić.

Pomorac 1921 je ostanak osigurao u četiri zadnja kola, kada je trener postao Miletić, Pomorac 1921 je ostvario tri pobjede (Pazinka-Pazin 2:0, Naprijed 4:1, Krk 3:2) i doživio jedan poraz (Grobničan 0:4).

- Mislim da se onako loša sezona teško može ponovoti. Opet se vraćam na utakmice na umjetnoj travi u drugom dijelu, puno smo bolje izgledali kada smo igrali na pravom travnjaku, to nas je dosta poremetilo. Svašta se prošle sezone događalo, od veprova na dalje, kaže Devčić.