Nogometaši Pomorca 1921 odradili prvi trening, stigla osmorica novih igrača

Četvrtak, 21. srpnja 2022. 10:54 Napisao  I. V.

Uz osmoricu novih igrača momčadi su se priključila dvojica rekonvalenscenata, Jakov Pintarić i Paolo Gibičar

Ivan Frigan, Dino Nedić,  Mario Perić, Jakov Mioč, Paulo Kružić, Adrian Blečić, Mihael Matijević i Loren Radić
Ivan Frigan, Dino Nedić, Mario Perić, Jakov Mioč, Paulo Kružić, Adrian Blečić, Mihael Matijević i Loren Radić

Nogometaši Pomorca 1921 počeli su pripreme za novu sezonu, trener Marko Miletić održao je prvi trening na žukničkom travnjaku koji nakon dužega razdoblja izgleda sasvim dobro.

Miletić je trener postao četiri kola prije kraja prošle sezone, preuzeo je momčad koja se borila za ostanak.

Na kraju je ostvario zavidne rezultate: ostvario je tri pobjede od čega dvije na gostovanjima (Pazin 0:2, Hreljin 1:4), u Žuknici je pobijedio Krk (3:2), jedini poraz doživio je od Grobničana (0:4).

Miletić je dokazao da je momčad Pomorca 1921 prošle sezone vrijedila više od borbe za ostanak, a na početku ove sezone otišao je jedino Luka Čanković, koji će u Naprijedu igrati i voditi školu nogometa.

Pomorac 1921 je zato jači za čak osmoricu novih igrača koji su odradili prvi trening i dvojicu rekonvalenscenata: Jakov Pintarić nije se pojavio na prvom treningu zbog privatnih obveza, Paolo Gibičar nije do kraja odradio prvi trening zbog manjih smetnji.

Obojica prošle sezone nisu igrala, vraćaju se nakon duže stanke zbog ozljeda.

Miletić je na prvom trenigu radio s dvadesetak igrača među kojima su bili novaci Ivan Frigan (Urania/Baška Voda), Dino Nedić (Orijent 1919), Mario Perić (Orijent 1919), Jakov Mioč (Naprijed), Paulo Kružić (Lokomotiva), Adrian Blečić (Halubjan), Mihael Matijević (Borac) i Loren Radić (Orijent 1919).

Trener Pomorca 1921 ima dvojicu novih pomoćnika, koji su donedavno bili aktivni igrači: Miletićev prvi pomoćnik postao je Anto Pejić, Mauro Ciani postao je trener vratara koji će raditi s dvojicom vrsnih vratara, Dominikom Šestanom i Robertom Nicolettijem.

Standings provided by SofaScore