Crikvenica počela pripreme, trojica standardnih igrača na prvom treningu

Četvrtak, 21. srpnja 2022. 18:09 Napisao  I. V.

Trener Josip Vukelić održao prvi trening kome su se odazvala trojica igrača iz momčadi prvaka: Ivan Butorac, Antonio Mazzarolli i Domagoj Barac

Josip Vukelić
Josip Vukelić

Nogometaši Crikvenice počeli su pripreme za novu sezonu, trener Josip Vukelić održao je prvi trening na gradskom stadionu.

Nakon što aktualni prvak Treće HNL - Zapad nije ispunio uvjete za jedinstvenu treću ligu, rasula se kompletna momčad prvaka.

Na prvom treningu pojavila su se samo trojica igrača koji su prošle sezone igrali standardno, kapetan Ivan Butorac, Antonio Mazzarolli i Domagoj Barac.

Vukelić je radio s desetak igrača, većinu su činili mladi igrači koji prošlih sezona nisu mogli igrati za prvu momčad.

Pripreme su tek počele, roster će se popuniti, najvažnije je da će Crikvenica normalno igrati u novoj četvrtoj ligi, koja se zove isto kao liga u kojoj je dvaput zaredom postala prvak .

Inače, nakon što je Inter odustao od natjecanja u drugoj ligi koja se zove Prva NL, Croatia Zmijavci trebala bi opet igrati drugoligaški nogomet što znači da se otvara jedno mjesto u jedinstvenoj trećoj ligi.

Za jedno mjesto konkurira devet klubova koji su ispunili uvjete: Trnje, Hrvatski vitez, Slavonija (Požega), Belišće, Neretva (Metković), Zadar, Split, Karlovac 1919 i Lučko.

Budući da HNS još nije odredio kriterij prema kojemu će popuniti jedinstvenu treću ligu, koja se zove Druga NL, u Crikvenici su zaživjele kuloarske priče da bi Crikvenica političkom odlukom središnjice mogla postati novi trećeligaš.

Drugačijom odlukom ne bi mogla igrati jedinstvenu treću ligu ni da ne postoji devet spomenutih klubova, jer nije ispunila uvjete.

Standings provided by SofaScore