MILOVAN ČOP

Ova momčad sigurno vrijedi više od zadnjega mjesta!

Utorak, 12. listopada 2021. 19:25 Napisao  I. V.

Stojimo iza igrača i trenera, Branko Panić radi tek pet kola, teško je u mjesec dana mogao promijeniti nešto bitnije, kaže dopredsjednik Naprijeda

Milovan Čop
Milovan Čop

Naprijed u sedam kola nije osvojio ni bod, a u subotu na Lonju dolazi porečki Jadran.

Ni Milovan Čop ne može se sjetiti da je hreljinski klub ikada bio u ovakvoj situaciji u bilo kojoj ligi, dopredsjednik Naprijeda praktično je cijeli život vezan za Lonju.

Zar Naprijed zaista ima tako slabu momčad?

- Mislim da je ovakva situacija splet okolnosti, ova momčad sigurno vrijedi više. Ne da vrijedi više od nula bodova, nego sigurno vrijedi više od zadnjega mjesta! Raspored nam nije baš išao na ruku iako je o rasporedu uvijek nezahvalno govoriti, jer na kraju moraš igrati protiv svih. Svejedno je lakše kada na početku igraš protiv lakših protivnika, kada na početku osvojiš nekoliko bodova, kasnije je lakše igrati. Nemamo baš momčad za vrh, ali sigurno nemamo momčad za zadnje mjesto, kaže Čop.

Kako igrači podnose ovakvu situaciju?

- Teško mi je reći! Sigurno da situacija nije ugodna njima, ni nama. Pričali smo s njima, svjesni su situacije, znaju da vrijede više. Iduća tri, četiri kola moramo osvojiti bodove da se odmaknemo od zadnjeg mjesta. Klubovi ispred nas imaju po 7, 8 bodova više, mislim da ih do kraja prvoga dijela sezone može dostići. Stojimo iza igrača i trenera, Branko Panić radi tek pet kola, teško je u mjesec dana mogao promijeniti nešto bitnije, svi smo toga svjesni.

S obzirom na platežnu moć, koliko je realno da na zimu dovedete pojačanja?

- Nećemo sigurno ići iznad naših mogućnosti, nećemo obećavati ono što ne možemo ispuniti. Dobra je stvar da nam juniori uspješno igraju prvu ligu! U srijedu protiv Pomorca 1921, koliko se sjećam, prvi put igraju jedno finale županijskog kupa, iz te generacije može izaći nekoliko dobrih igrača iako je teško u ovakvoj situaciji gurati u vatru mlade igrače. Nekoliko juniora su priključeni prvoj momčadi, ulaze u igru, čim osvojimo nešto bodova, dobit će još više prilika.

Nakon Jadran-Poreča igrate derbi zaželja protiv Vinodola?

- Nadam se da će u Novom Vinodolskom suditi kvalitetni suci, da neće biti repova poslije utakmice.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 18 25
2 Jadran-Poreč 20 23
3 Grobničan 12 18
4 Novigrad 5 17
5 Krk 1 13
6 Rudar 2 12
7 Pazinka-Pazin -3 11
8 Pomorac 1921 -8 11
9 Buje -2 10
10 Uljanik 0 9
11 Nehaj -5 9
12 Cres -11 8
13 Vinodol -13 5
14 Naprijed -16 3