DUŠAN GRUEVSKI

Nama klupske ambicije nisu opterećenje nego dodatni motiv

Utorak, 20. srpnja 2021. 12:01 Napisao  I. V.

Ako ostvarimo što želimo, to bi bila najveća nagrada za sve što smo ostvarili zadnjih sezona, kaže trener nogometaša Grobničana

Dušan Gruevski
Dušan Gruevski

Nogometaši Grobničana počeli su pripreme u malo drugačijem ozračju nego prošlih sezona, dolaskom predsjednika Damira Batarela klub je istaknuo kandidaturu za plasman u ligu više.

Okosnica provjereno ponajbolje momčadi u ligi ostala je na okupu, otišao je samo Šimun Grgić u Orijent 1919, došli su novi igrači:

- Više-manje roster je zatvoren, razgovarakmo s još jednim, dvojicom igrača što bi uskoro trebao biti rješeno. Zadovoljni smo s obzirom da smo doveli kvalitetne igrače, prije svega vratila su se naša dva bivša igrača, Golić i Gundić. Itekako smo zadovoljni s mladim igračima koji su nam se priključili. Riječ je o igračima željnih napredovanja. Brekalo je došao iz Rijeke, za njega je ovo prilika da se približi seniorskom nogometu, vratio se nakon godinu dana Tešić, koji je bio u Orijentu 1919, došao je mladi Babić, zanimljiv igrač koji bio u Orijentu 1919, Rijeci i Istri 1961. Osim toga mi imamo u svom omladinskom pogonu itekako zanimljivih igrača, proteklih sezona pokazalo se da iz naše škole izlaze kvalitetni igrači. Proširili smo roster u odnosu na prošlu sezonu, zadovoljni smo da je okosnica momčadi ostala ista, kaže trener Dušan Gruevski.

Trener i većina igrača Grobničana prošlih sezona nija bila opterećena plasmanom, klupske ambicije iduće sezone nameću drugačije ponašanje:

- Prije svega, nama klupske ambicije nisu opterećenje nego dodatni motiv! Grobničan se zadnjih sezona stalno borio za vrh, što se toga tiče ništa se ne mijenja u glavama igrača uoči iduće sezone. Dapače! Posebice mi je drago vidjeti starije igrače na prvim treninzima, već dugo nisu izgledali ovako motivirano. Ako ostvarimo što želimo, to bi bila najveća nagrada za sve što smo ostvarili zadnjih sezona. Iduće sezone će plasman u vrhu biti puno teže ostvariti nego prošlih sezona, pojačali su se svi klubovi, dosta klubova je istaknulo ambiciju plasirati se u viši rang. Očekuje nas izjednačeno i zanimljivo prvenstvo, mislim da treća liga nikada nije bila jača, zaključuje Gruevski.