Načelno dogovoreno da nitko ne ispada iz Treće HNL - Zapad

Nedjelja, 05. veljače 2023. 22:21 Napisao  I. V.

Predstavnici trećeligaških klubova raspravljali su o formatu lige u slučaju da iz Druge NL ispadne neki klub iz Središta Rijeka

Krk može otvoriti jedno mjesto ako se plasira u Drugu NL
Krk može otvoriti jedno mjesto ako se plasira u Drugu NL

Na Plenumu klubova Treće HNL - Zapad održanom u Novom Vinodoloskom, predstavnici 11 od 13 klubova (Buje i Rudar izostali) dogovorili su s predstavnicima Središta Rijeke i vodstvom lige nekoliko važnih smjernica za natjecanje.

Prema očekivanju, usuglašeno je da iz lige na kraju sezone neće ispasti nitko s obzirom da je Novigrad odustao što znači da u Treću HNL - Zapad iduće sezone ulazi samo prvak Četvrte NL NS Rijeka.

Vodeći klubovi četvrte lige (Halubjan, OŠK Omišalj, Rovinj) mogu se nadati još jednom mjestu u Trećoj HNL - Zapad ako prvak ostvari plasman u Drugu NL, kao što se zove jedinstvena treća liga.

Predstavnici trećeligaških klubova raspravljali su o formatu lige u slučaju da iz Druge NL ispadne neki klub iz Središta Rijeka (Opatija, Jadran Poreč, Grobničan).

Teoretski, kada bi iz Druge NL ispala sva tri kluba iz Središta Rijeka, iz Treće HNL - Zapad morala bi uz otpisani Novigrad ispasti još tri kluba ako se želi održati Liga 14.

Opet, u slučaju da prvak Treće HNL - Zapad ostvari plasman u Drugu NL, ispala bi još dva kluba uz otpisani Novigrad.

Realno, trećeligaški klubovi s dna ljestvice u nastavku sezone postaju vatreni navijači Grobničana kojemu predstoji borba za ostanak iako ni Jadran Poreč ne može opušteno igrati na proljeće.

Prijave za igranje Drugoj NL traju do 15. veljače, pravo na kvalifikacije ostvaruju tri prvoplasirana kluba u Trećoj HNL - Zapad ako dobiju licencije.

Čast Treće HNL - Zapad spašava Krk, čini se vodeći klub Treće HNl - Zapad jedini ima ambiciju igrati kvalifikacije za Drugu NL.

Prijave za igranje u Trećoj HNL - Zapad iduće sezone traju do 17. veljače, u tom kontekstu proljetni dio sezone u Četvrtoj NL NS Rijeka bit će puno zanimljiviji nego u Trećoj HNL - Zapad.

loading...
Standings provided by SofaScore