Ivan Vargić blizu Krka, ambiciozni klub poslao jasnu poruku

Srijeda, 22. lipnja 2022. 14:21 Napisao/la  Igor Vranić

U prvoj sezoni pod vodstvom nove uprave, Krk objektivno nije ispunio očekivanja budući da je brzo zaostao u borbi za plasman u jedinstvenu treću ligu

Ivan Vargić, bivši vratar Rijeke
Ivan Vargić, bivši vratar Rijeke

Ivan Vargić blizu je dogovora s Krkom!

Krk je dolaskom trenera Igora Tkalčevića ljestvicu podignuo toliko visoko da bi nekadašnji A-reprezentativac iduće sezone trebao postati stožerni igrač nove okosnice momčadi kluba koji ne krije ambicije.

Predsjednik Danis Šikljan prošle sezone najavio je nogometni projekt nacionalne razine, tek su počela dugoročna ulaganja u infrastrukturu i momčad.

U prvoj sezoni pod vodstvom nove uprave, Krk objektivno nije ispunio očekivanja budući da je brzo zaostao u borbi za plasman u jedinstvenu treću ligu.

Najava angažmana Ivana Vargića znači da Krk iduće sezone više nema namjeru ništa prepuštati slučaju u poznatom međužupanijskom okruženju.

Jadran-Poreč i Grobničan postali su novi trećeligaši u Drugoj NL, Crikvenica prema svemu sudeći neće moći zadržati roster koji je obranio titulu prvaka, čini se da je u novoj ligi iznad Krka samo nebo...

Vargić je tijekom prošle sezone trenirao s Opatijom, 35-godišnji vratar nalazi se u najboljim godinama, očito nije uspio pronaći klub u kojemu bi nastavio zapaženu karijeru.

Ivan Vargić postao je 2016. godine prvi vratar Rijeke koji je ostvario izravni transfer u lige petice, Lazio je platio odštetu od 2,7 mil eura po čemu je Vargić ostvario jedan od najvećih izlaznih HNL-transfera za vratare svih vremena.

Točnije, samo je Ivo Grgić četiri godine kasnije postao skuplji, Atletico je 2020. godine platio 3,5 mil eura odštete Lokomotivi.

Ako Vargić postane vratar Krka, poruka je jasna: Krk namjerava postati prvi otočni klub u Drugoj NL.