DERBI ZAČELJA Branko Panić: Svjesni su igrači situacije od početka sezone, možda je zbog toga podsvjesno manji pritisak

Subota, 30. travnja 2022. 10:37 Napisao/la  SC

Trebalo nam je osam kola da prestignemo Pomorac 1921 i Naprijed, u pozitivno smo nizu, kaže trener Vinodola Nehajev Svast

Nehajev Svast i Branko Panić
Nehajev Svast i Branko Panić

Najzanimljivija utakmica 22. kola Treće HNL - Zapad danas se igra na Lonji, Naprijed i Vinodol izravni su konkurenti u borbi za ostanak u ligi:

Naprijed je u borbi za ostanak u prednost utoliko koliko do kraja sezone na Lonji igra protiv oba izravna konkurenta (Vinodol, Pomorac 1921):

- Pokušavam objasniti igračima da je jako dobro kada u životu možeš sam odlučivati o sebi, a mi smo još uvijek u situaciji da sami o sebi odlučujemo. Vinodol je doživio jedan poraz otkada je došao novi trener, što treba respektirati, imaju bod više... Nema veze što igramo doma, spremni smo za utakmicu kao da igramo bilo gdje, a hoće li to donijeti pozitivan rezultat, vidjet ćemo. Utakmica je bitna, ali nije sudbonosna, govori trener Naprijeda Branko Panić.

Momčad Naprijeda navikla je igrati ovakve utakmice:

- Svjesni su igrači situacije u kojoj se nalaze od početka sezone, možda je zbog toga podsvjesno manji pritisak, svaka je utakmica bitna. Dečki rade odlično, sto posto su unutra, ali nešto se pita protivnika. Sve smo napravili da osvojimo tri boda, poručuje Panić.

Momčad Vinodola na Lonju dolazi u puno boljem tonusu od domaćina, u nastavku sezone zaredali su pozitivni rezultati:

- Jako bitna utakmica za obje močadi, ali siguran sam da se bez obzira na ishod danas ništa neće znati, ostaju nakon toga još četiri utakmice do kraja. Pokušavali smo tijekom tjedna skinuti pritisak s igrača, da ne razmišljaju o Hreljinu i borbi za ostanak, da u utakmicu uđemo hladnih glava. Taj pritisak je prisutan od prve utakmice ove godine, nama je zapravo bilo svejedno gdje i protiv koga igramo, s obzirom na zaostatak svaka je utakmica kvalifikacijska. Trebalo nam je osam kola da prestignemo Pomorac 1921 i Naprijed, u pozitivno smo nizu. Bez obzira na sve probleme, u osam utakmica doživjeli smo samo poraz od Jadran-Poreča. S te strane imamo stabilnost, ali još uvijek imamo premalo pobjeda. U utakmicama protiv Nehaja i Pazinka-Pazina ispustili smo dosta olako četiri boda, imali smo sve u svojim rukama, sada bismo bili puno mirniji da smo uspjeli pobijediti. Danas ćemo pokušati ostati neporaženi, ali daleko od toga da ćemo igrati na nulu. Niti se to može, niti imamo takvu momčad. Pokušat ćemo većinu toga riješiti već danas na Hreljinu, znamo da Naprijed igra doma i da je favorit u utakmici. Mi ćemo nastaviti igrati kao do sada, nemamo takvu kvalitetu da možemo mijenjati načine igre, doma i vani igramo na isti način. Pokušat ćemo zalaganjem i požrtvovnošću zaustaviti Naprijed tamo gdje je najopasniji, probat ćemo iskorisiti njihove slabosti koje imaju kao i svaka druga momčad, kaže trener Vinodola Nehajev Svast.

Raspored utakmica 22. kola Treće HNL - Zapad,
subota (17)

Pomorac 1921 - Nehaj (15)
Novigrad - Grobničan
Crikvenica - Krk
Uljanik - Rudar TE
Cres - Jadran-Poreč
Naprijed - Vinodol
Pazinka-Pazin - Buje