Ako Belinho postane novi Neymar, ostaje zapisano da je karijeru počeo u Vinodolu!

Nedjelja, 05. veljače 2023. 11:29 Napisao/la  Igor Vranić

Iznimno daroviti dječak igrao je za klub iz Novog Vinodolskog gdje je njegov otac bio zaposlen kao građevinski radnik

Belinho na Bahalinu iskazao neviđenu darovitost
Belinho na Bahalinu iskazao neviđenu darovitost

Brazilac Rafael Gomes Cirino postao je igrač Dinama, 14-godišnji dječak atraktivnog nadimka Belinho u medijima je najavljen kao čudo od djeteta

Iza klasičnih PR i markentiških tekstova za poznatu hrvatsku menadžersku agenciju koja skrbi o Belinhu, krije se također klasična trgovina malodobnom djecom koja se ne može provoditi bez suglasnosti roditelja.

Zbog toga je transfer 14-godišnjega dječaka posebno odjeknuo u regionalnom nogometu budući da je Belinho u prvom dijelu sezone igrao za Vinodol.

Belinho je igrao za pionire Vinodola, koji su nakon 10 kola bez poraza uvjerljivo prvi sa šest bodova ispred Nehaja, Brazilac je u Ligi 6 postigao 16 od ukupno 34 pogotka svoje momčadi.

- Mali je u ovom uzrastu vanzemaljac! Jako je sitan, ali je čvrst, žilav, brz... U mojoj dugogodišnjoj karijeri boljeg nisam vidio! Jako je umiljat i pristojan, otac je čudo od čovjeka. Od prve utakmice ponašao se kao da je u Novom Vinodolskom cijeli život. Hodao je po tribini i vikao na portugalskom, jer ne zna hrvatski, a mali hrvatski govori kao mi, kaže iskusni trener Marinko Buljat (fotografija ispod teksta)

Iznimno daroviti dječak igrao je za klub iz Novog Vinodolskog gdje je njegov otac bio zaposlen kao građevinski radnik.

Prema FIFA-pravilima, barem jedan roditelj mora imati prebivalište i stalni posao u tuđini da bi malodobni dječak mogao otići iz domovine bez suglasnosti matičnog saveza i kluba.

Belinho se drugačije nije mogao registrirati u hrvatskom savezu i igrati za Vinodol bez dogovora s matičnim klubom Vascom da Gamom.

Nije se u Vinodolu dogodilo ništa novo u nogometnom biznisu s malodobnim igračima!

Još prije tridesetak godina Philips je u svijetu nogometa postao glasovit po tome što je redovito zapošljavao roditelje darovitih dječaka koji su iz cijeloga svijeta dolazili u PSV.

Poznata nizozemska tvrtka za proizvodnju elektroničkih aparata osnovala je 1913. godine klub iz Eindhovena, koji je svojedobno imao najbolju skauting službu u Brazilu, u PSV-u karijere u europskom nogometu počeli su Romario i Ronaldo, dvojica ponajboljih napadača u povijesti brazilskog nogometa.

Budući da Vinodol iz Novog Vinodolskog nema baš u Brazilu isti status kao PSV iz Eindhovena, postavlja se pitanje otkud se Belinhov otac pojavio u Novom Vinodolskom prije nego što je dječak postao igrač Dinama.

Netko je u menadžerskoj agenciji očito povezan s klubom iz Novog Vinodolskog, Belinho je u Dinamo trebao doći zaobilaznim putem, a Vinodolu preostaje nadati se da će se isplatiti ulaganja u darovitog dječaka.

Ako Belinho jednog dana postane novi Neymar, ostaje zapisano da je karijeru u europskom nogometu počeo u Vinodolu!

loading...
Standings provided by SofaScore