SEBASTIAN KNAPIĆ

U Vrbovskom očekujem praznik nogometa u zadnjoj ligi

Ponedjeljak, 23. svibnja 2022. 12:27 Napisao  I. V.

Na kraju sezone u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni omjeri, nama odgovara i neodlučeni rezultat, kaže trener Turbine

Sebastian Knapić
Sebastian Knapić

Derbi 17. kola idućeg vikenda izvjesno određuje prvaka Druge županijske nogometne lige!

Vrbovsko u predzadnjem kolu na svom terenu igra protiv Turbine, međusobno igraju dvije vodeće momčadi.

Uoči derbija Vrbovsko vodi na ljestvici zahvaljujući impresivnoj gol-razlici (+79), Turbina ima isti broj bodova (39) i slabiju gol-razliku (+53), koja bi u nekim drugim okolnostima izgledala čudesno.

Turbina uoči derbija ima prednost u međusobnim omjerima budući da je u 8. kolu jedina pobijedila Vrbovsko i to s čak 6:2, jedini poraz Turbina je doživjela u 1. kolu od Mrkoplja (1:3).

Vrbovsko je u 16. kolu protiv istoga Mrkoplja postignulo čak 14 pogodaka, teško je nakon takvih rezultata odrediti prednosti:

- Ovo je već druga utakmica u kojoj je Vrbovsko postignulo 14 golova, isto su golova dali Poletu. Ne znam što se dogodilo s Mrkopljem, koje je ostavilo dobar dojam u obje naše utakmice. Prvu smo izgubili, drugu smo jedva dobili 1:0! Do kraja trebamo odigrati dvije utakmice, prvu igramo u Vrbovskom. Dokazalo je Vrbovsko da ima dobru momčad, imaju nekoliko dobrih igrača koji su igrali više lige, u međusobnoj utakmici pokazali smo da smo stvarno dobra momčad. Oni su u prednosti u drugom dijelu sezone, jer sve utakmice igraju kod kuće, ali su isto tako puno zabijali i u prvom dijelu, kada nisu igrali doma. Vjerujem da će se utakmica u Vrbovskom igrati u dobroj atmosferi, veliki broj ljudi iz Triblja i okolice najavilo je dolazak u Vrbovsko, očekujem praznik nogometa u zadnjoj ligi. Vrlo smo izjednačeni, na kraju sezone u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni omjeri, nama odgovara i neodlučeni rezultat s time da u zadnjem kolu igramo protiv jako neugodnog Željezničara u Moravicama. Ništa nije gotovo, kaže trener Turbine Sebastian Knapić.

Turbina je zadnjih sezona stalno negdje na razmeđi prve i druge županijske lige, nikako da se stabilizira u višem rangu:

- Moramo razgovarati s ljudima u županijskom savezu, još uvijek ne znamo što će se dogoditi s najnižim ligama s obzirom na novi ustroj natjecanja s jedinstvenom trećom ligom, ne znam kakve ideje imaju u savezu. Nama je i dalje problem igralište! Dobio sam informaciju da je Crikvenica dobila licencu za jedinstvenu treću ligu, vjerojatno će oni prijaviti naše igralište kao pomoćno igralište, koje se nalazi unutar 7 kilometara od Crikvenice. Ja mislim da bismo tebali igrati na našem terenu, a ne se seljakati po tuđim igralištima. Osjetio sam kako je to kao igrač i trener Turbine: kao igrač igrao sam u Šmriki, a kao trener igrao sam u Crikvenici. To za mene nema smisla! Utakmice u Triblju igraju se u dobroj atmosferi, dolazi dosta ljudi, koji se zabavljaju nakon utakmica. Kao trener zalagat ću se ostanemo u Triblju. Volio bih kada bismo našli kompromis sa savezom da višu ligu možemo igrati u Triblju, poručuje Knapić.

Utakmice 16. kola:
Vrbovsko - Mrkopalj 14:2
Strijelci: Kurečki (9, 34, 72), Ivošević (12), Poljak (17, 28, 66, 67, 76), K. Dragović (22, 85), Nedić (32), Jarnjević (58-ag), Domitrović (64)/Starčević (45+1), Baričevac (79)
Turbina - Risnjak 7:1
Strijelci: Belobrajić (20, 21, 58), Čičić (34), Babić (37, 56, 84)/Žagar (60)
Goranka - Gomirje 1:1
Strijelci: Cindrić (70)/Sahiti (16)
Snježnik - Polet 3:0
Strijelci: Potočnik (2), Skok (20), Pavlovič (76)

Poredak:
Vrbovsko 15/42
Turbina 15/42
Željezničar  13/25
Mrkopalj 15/19
Snježnik 16/24
Goranka 13/17
Gomirje 15/17
Risnjak 15/4
Polet (-4) 15/0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.