SEBASTIAN KNAPIĆ

Počeli smo porazom u Mrkoplju, nije se činilo da ćemo biti prvi

Subota, 20. studenog 2021. 11:10 Napisao  I. V.

Nisam za to da ponovimo pogrešku koju smo učinili kada smo domaće utakmice igrali u Crikvenici, kaže trener Turbine

Sebastian Knapić
Sebastian Knapić

Nogometaši Turbine postali su jesenski prvaci Druge ŽNL, momčad Sebastiana Knapića na kraju je uspjela preteći Vrbovsko zbog bolje gol-razlike (+2).

Obje su momčadi doživjele po jedan poraz u osam utakmica, postignule su isti broj pogodaka (39), Turbina ima malo bolju obranu (11/13).

Vodeće mjesto Turbine ipak je ugodno iznenađenje s obzirom da se Vrbovsko pojačalo:

- S obzirom kako smo krenul u sezonu, nije se očekivalo da ćemo biti prvi. Dosta igrača rade tijekom ljetne sezone, nismo bili u mogućnosti spremiti se na adekvatan način. Recimo da se skupina od desetak igrača dobro spremila, ta je skupina igrača iznijela polusezonu uz nekoliko igrača koji se kasnije priključili. Počeli smo porazom u Mrkoplju, nije se činilo da ćemo imati ovakvu polusezonu. Nakon toga bili smo slobodni jedno kolo, tu smo se ekipirali i krenuli u superseriju. Igrači su biti dodatno motivirani ambicijama Vrbovskog, nakon tri, četiri utakmice bilo nam jasno da ćemo se s njima boriti za prvo mjesto. U prvom dijelu malo nam je naklonjen bio raspored, u drugom dijelu idemo na zahtjevna gostovanja u ovoj ligi. Počet ću pripreme već krajem siječnja, pokušat ćemo ćemo se dobro spremiti, nadam se da ćemo ostati na okupu. Neki su igrači dobrim igrama skrenuli pozornost klubova iz višega ranga. Stvorili smo dobru atmosferu u klubu, malo je vjerojatno da će netko otići u višu ligu, koja donosi veće obveze. Vjerujem da ćemo ostati na okupu, da ćemo se dobro spremiti i da ćemo osam utakmica na proljeće odgrati kako treba. Što se tiče ambicija, poznato je da imamo problem s igralištem, vidjet ćemo što će biti. Vodimo razgoovre s ljudima u savezu, kaže Sebastian Knapić.

Pojačanja?

- Naša je klupska politika da plaćamo samo putne troškove, time smo ograničeni. Imamo zadani budžet, pokušavamo ostati unutar zadanih gabarita. Meni su kao pojačanja zanimljivi mlađi igrači koji su zastali u razvoju.

Turbina je zadnjih godina dosegnula razinu negdje između prve i druge županijske lige?

- Organizaciji težimo višoj ligi, ali nije to lako. Vidjet ćemo što nam budućnost donijeti, nisam za to da ponovimo pogrešku koju smo učinili kada smo domaće utakmice igrali u Crikvenici. Smatram da se time gubi indetitet kluba, da nam to nije bilo potrebno. Okrećemo se još boljoj organizaciji škole nogometa, pokušat ćemo iduće godine formirati još jednu ekipu u školi nogometa da imamo što više djece, a gdje će igrati seniorska momčad manje nam je bitno.