NK ZAMET BEZ TRENERA

Božidar Mravić suspendiran do kraja prvenstva

Četvrtak, 06. svibnja 2021. 22:17 Napisao  I. V.

Nisam to rekao, nije to moj rječnik! Najviše me boli što neću moći s dečkima proslaviti titulu na terenu, kaže ogorčeni trener Zameta

Božidar Mravić
Božidar Mravić

Nogometaši Zameta u nedjelju će proslaviti titulu prvaka ako ne izgube u Gomirju, stjecajem okolnosti Zamećani bi titulu trebali proslaviti u utakmici protiv izravnog konkurenta.

Zamećani su u 12 utakmica ostvarili 12 pobjeda, nisu igrali u 14. kolu zbog koronavirusa u Ravnoj Gori.

Gomirje je također odigralo 12 utakmica, četiri kola prije kraja na drugom mjestu zaostaje čak 11 bodova, Zamećanima je bod dovoljan da matematički osvoje titulu prvaka već nakon 15. kola.

Titulu prvaka igrači neće proslaviti s trenerom Božidarom Mravićem na klupi, trener Zameta suspendiran je do kraja prvenstva.

Disciplinski sudac Druge ŽNL, Čedomir Borčić, donio je nakon utakmica 14. kola sljedeću odluku:

Utakmica: Mrkopalj, 25. 04. 2021, NK Mrkopalj - NK Zamet
NK Zamet Zatraženo pisano očitovanje trenera Mravić Božidara (lic. br. 1/20) na okolnosti iz prijave delegata utakmice u Zapažanju delegata: ''Nakon završetka utakmice pri izlasku sa terena trener gostiju Mravić Božidar lic 1/20 rekao je glavnom sucu: "Ti si zaslužio da te prebijem, glupane", stiglo je unutar zadanog roka. U očitovanju trener negira bilo kakvo neprimjereno i prijeteće ponašanje spram glavnom sucu utakmice i nastavno se u očitovanju referira na okolnosti organizacije utakmice koje su u nadležnosti drugog tijela natjecanja te nisu predmet ovog disciplinskog postupka. I glavni sudac utakmice u zatraženom i stiglom očitovanju izjavljuje da se narečene zgode trener glavnom sucu utakmice obratio upravo kako je to delegat utakmice upisao u Zapažanju delegata. Zbog negiranja počinjenja prekršaja od strane trenera, a koji je prekršaj nedvosmisleno utvrđen osnovom provedenog disciplinskog postupka, ovo prvostupanjsko disciplinsko tijelo se kod donošenja kazne pozvalo na članak 132. st. 2 DP HNS-a. Temeljem svega navedenog utvrđeno je da je trener počinio prekršaje iz članaka 53 st.1tč.b i 59 tč.2 DP HNS-a te mu se temeljem istih članaka utvrđuje kazna:
Suspenzija na određeni broj utakmica – 4 ut.
Kazna teče od dana konačnosti odluke.

Drastičnu kaznu disciplinski sudac izrekao je temeljem izvještaja Dragana Jakovašića, delegata utakmice 13. kola koju je Zamet pobijedio (2:1) u Mrkoplju.

Evo zapažanja:

Utakmica odigrana prema propisima za 2. ŽNL. Identifikacija igrača obje ekipe obavljena na terenu prije utakmice. Utakmica fer i korektna. Nakon završetka utakmice pri izlasku sa terena trener gostiju Mravić Božidar lic 1/20 rekao je glavnom sucu: "Ti si zaslužio da te prebijem, glupane".

- Nisam ništa rekao sucu ni prije, ni tijekom, ni nakon utakmice i to me najviše boli! Ma, nama je bilo jasno da nešto čudno događa kada nam nakon utakmice nisu htjeli dati drugu stranicu zapisnika gdje stoji zapažanje delegata. Tek nakon što su zvali povjerenika lige, dobili smo drugu stranicu zapisnika na kojemu smo vidjeli me je prijavio zbog toga što sam mu navodno nešto rekao. To je strašno! Kasnije sam tražio da vidimo na temelju čega sam kažnjen s čak četiri utakmice, to nema veze s pravilnicima, to je bezobrazluk! Igrač udari šakom u glavu drugoga igrača i dobije jednu utakmicu kazne! Ovo je pokušaj da se degradira mene ili klub nakon što smo u Mrkoplju odigrali utakmicu bez jednog kartona, ponašali smo se pristojno kao što tražim uvijek od igrača. A mene kazne kao da sam nekoga ubio, govori Božidar Mravić, koji se morao očitovati nakon prijave:

- U očitovanju sam naveo da se sucu uopće nisam obratio iako sam prijavljen u zapisniku. Tijekom utakmice navijači su ulazili na teren i s bocom pive mahali oko glave našem igraču dok je izvodio aut. Toga nema u zapisniku, piše da je sve bilo po propisima, a mene se prijavljuje ni zbog čega. Dva dana nisam mogao doći k sebi zbog toga što sam kažnjen zbog nečega što nisam napravio! Nisam to rekao, nije to moj rječnik! Najviše me boli što neću moći s dečkima proslaviti titulu na terenu, zaključuje ogorčeni Mravić.