Kadeti Futsal Gorova iz Opatije treći na državnom prvenstvu

Nedjelja, 24. travnja 2022. 14:53 Napisao/la  SC
Kadeti Futsal Gorova iz Opatije treći na državnom prvenstvu

 Kadeti Futsal Gorova iz Opatije, spektakularnim su izvedbama osvojili treće mjesto na državnom natjecanju u futsalu za kadete.

Na državnom natjecanju u futsalu za kadete održanom u Splitu, kadeti Gorova su zadržali formu iz natjecanja u regiji Zapad te odličnim izvedbama potpuno zasluženo donose brončano odličje u Opatiju.

Na državnom natjecanju nastupalo je 8 najboljih momčadi u kadetskom uzrastu iz čitave Hrvatske, koje su bile podijeljene u dvije grupe po 4 ekipe. Gorovo je bilo smješteno u iznimnu zahtjevnu grupu, zajedno sa futsal prvoligašima HMNK Vrgorcem i makarskim klubom Novo Vrijeme te pobjednicima natjecanja u regiji Istok MNK Brod.

Pobjedama protiv Vrgorca i Broda, Gorovo je osiguralo nastup u polufinalu natjecanja, u kojem ga je u tijesnoj utakmici pobijedila ekipa MNK Autodijelova Tokić iz Požege, koja je kasnije postala i kadetskim prvakom u futsalu.

U utakmici za treće mjesto, opatijski su dečki vrhunskom izvedbom i rapsodijom golova, rezultatom 7:1 nadjačali ekipu MNK Novo Vrijeme iz Makarske te na taj način ostvarili zasigurno povijesni rezultat kluba i opatijskog futsala.

U ovom povijesnom ostvarenju kluba, na samoj završnici natjecanja za Futsal Gorovo su nastupali: Lino Matek, Val Krešić, Niko Ruiz, Mauro Kumar, Boris Tomić, David Ružić, Ivan Francetić, Frane Beno, Goran Iličić, Šime Stančić i Vigo Mavrović predvođeni izvrsnim trenerskim duom bez kojih ovo ostvarenje ne bi bilo moguće, glavnim trenerom Antoniom Radoslovićem i njegovim pomoćnikom Dominikom Božičićem.

Potrebno je napomenuti kako je Mauro Kumar proglašen i najboljim strijecem turnira, dok se iz kluba s pravom nadaju kako će nekolicina igrača s pravom biti pozvana u kadetsku futsal reprezentaciju Hrvatske.

Vrhunski je to rezultat za mali opatijski klub, koji će sigurno odjeknuti regijom te zasigurno dodatno popularizirati ovaj sport na širem liburnijskom području.

Povodom ovog povijesnog uspijeha kluba pomoćni trener Dominik Božičić je izjavio:

- Prvenstveno moram istaknuti kako sam ponosan na svoje dečke. Pravi su primjer kako se poštenim pristupom i teškim radom, može ostvariti vrhunski rezultat. Zasigurno će se za ove dečke, u budućnosti još mnogo puta čuti u hrvatskom futsalu. Nadam se kako je ovo početak jedne lijepe priče u opatijskom futsalu te kako najbolji rezultati od ove izvrsne generacije tek slijede, kaže Božičić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.