Ilkay Gundogan, Phil Foden i John Stones u novigradskom kampu Manchester Cityja

Srijeda, 20. srpnja 2022. 17:20 Napisao/la  SC

Prema pisanju engleskih medija, u Novigradu rade Ilkay Gundogan, Phil Foden i John Stones, koji nisu mogli putovati s momčadi u SAD

Ilkay Gundogan, Phil Foden i John Stones u novigradskom kampu Manchester Cityja

Manchester City ponovno odabrao novigradski Aminess Maestral Hotel za pripreme svojih mladih nogometaša.

Prema pisanju engleskih medija, mladim igračim u Novigradu su se pridružili Ilkay Gundogan, Phil Foden i John Stones, koji nisu mogli putovati s momčadi u SAD.

Na pripreme u Istru u Aminess Maestral Hotel stigli su nogometaši selekcija U-18 i U-23 te stručni stožer Manchester City Academyja

Novigradski Aminess Maestral Hotel i ovoga je ljeta domaćin vrhunskim svjetskim sportašima.

Već šesti put ondje borave mlade momčadi aktualnog nogometnog prvaka Engleske, Manchester Cityja, pripremajući se za novu nogometnu sezonu.

U Aminess Maestral Hotel stiglo je ukupno 25 igrača i 42 člana stručnog stožera. Za vrijeme njihova boravka u Hrvatskoj najavljeno je nekoliko prijateljskih utakmica te druženje s djecom koje će se održati u četvrtak, 21. srpnja od 11 do 12 sati na stadionu NK Novigrad.

Polaznici Manchester City Academyja, klupske selekcije U-18 i U-23, u Aminessovu hotelu boravit će do 26. srpnja. Među nogometašima koji su stigli u Novigrad su i oni koji su uoči početka nove sezone potpisali svoje prve profesionalne ugovore u karijeri s engleskim prvakom.

Unutar Aminessova hotelskog kompleksa u Novigradu već se godinama okupljaju vrhunski nogometaši koji na raspolaganju imaju tri nogometna igrališta opremljena prema najsuvremenijim standardima. Igračima se nude dva travnata terena i jedan s umjetnom travom koji je nositelj FIFA Quality Pro certifikata.

Ugodna klima, kvalitetna sportska infrastruktura, odlična organizacija i hotelska usluga samo su neki od razloga zbog kojih se Novigrad brojnim prvoligaškim klubovima pokazao kao prava destinacija za pripremno razdoblje uoči nove nogometne sezone. Vrhunske uvjete u sklopu Aminessovog sportskog kompleksa, gostoljubivost i dodatni sadržaj Aminessovih hotela prepoznali su do sada neki od najboljih nogometnih klubova kao što su Barcelona, Benfica Lisabon, Red Bull Salzburg, Rangers FC, Slavia Prag i Dinamo Zagreb.

Nakon priprema u Istri, neke nogometaše mlađih selekcija kluba iz jedne od najjačih svjetskih liga očekuje finalna utakmica FA Community Shielda s Liverpoolom 30. srpnja.