IVICA DATKOVIĆ

Za Novalju bi povratak u županijsku ligu bio veliki korak nazad

Srijeda, 30. studenog 2022. 11:56 Napisao  I. V.

Kvaliteta lige jako se dignula u odnosu na prošlu sezonu. Što se nas tiče, ovakva nam liga odgovara, kaže sportski direktor Novalje

Ivica Datković
Ivica Datković

Istarski županijski savez od početka sezone nametnuo je u Središtu Rijeka temu o preustoju natjecanja, istarski klubovi više ne žele igrati ovakvu Četvrtu NL NS Rijeka:

- Do nas nije stigla ni jedna službena informacija. Što se tiče ustroja, ovakva je Četvrta NL NS Rijeka idealna za razvoj mladih igrača, kvaliteta lige jako se dignula u odnosu na prošlu sezonu. Što se nas tiče, ovakva nam liga odgovara, kaže sportski direktor Novalje Ivica Datković.

Istrani predlažu dvije varijante: ukidanje Četvrte NL NS Rijeka i povratak klubova u županijske lige ili formiranje dvije lige u kojima bi zajedno igrali primorsko-goranski i lički klubovi, dok bi istarski klubovi igrali zasebno:

- Za Novalju bi povratak u županijsku ligu bio veliki korak nazad s obzirom na mogućnosti koje imamo, u toj ligi osim Gospića 91 i Otočca ne bismo imali konkurenta, a i broj klubova je premali. Ova liga nama je idealna, puno je više kvalitete u utakmicama protiv istarskih i primorsko-granskih klubova, naglašava Datković.

S druge strane, ličkim klubovima lakše bi bilo iz županijske lige svake sezone izravno ulaziti u sadašnju Treću HNL - Zapad:

- Što se tiče troškova natjecanja, Treća HNL - Zapad ista je kao i Četvrta NL NS Rijeka, ali je puno kvalitetnija do ličke županijske lige. Velika je razlika, ovako je prijelaz lakši, govori Datković.

Novalja je nakon prvoga dijela sezone završila u sredini ljestvice:

- Nismo zadovoljni, trebalo je biti puno bolje s obzirom na prikazano. U dosta smo utakmicama trebali osvojiti više bodova, sada ćemo sjesti i vidjeti što dalje. S obzirom da je Halubjan ovoliko pobjegao, trebamo odrediti što želimo u proljetnom dijelu sezone, zaključuje Datković.

loading...
Standings provided by SofaScore