MATIJA BRDAR

U ovoj ligi igra puno kvalitetnijih igrača nego u višoj ligi

Srijeda, 15. ožujka 2023. 20:00 Napisao  I. V.

Halubjan se sada malo odvojio, ali siguran sam da će do kraja sezone i oni negdje kiksati, kaže igrač OŠK Omišlja

Matija i Robert Brdar možda iduće sezone u Omišlju opet zaigraju zajedno u trećoj ligi
Matija i Robert Brdar možda iduće sezone u Omišlju opet zaigraju zajedno u trećoj ligi

Nogometaši OŠK Omišlja nisu se tijekom tjedna za utakmicu protiv Velog Vrha pripremali u baš idealnom raspoloženju nakon što su na Pušći odigrali neodlučeno protiv Lokomotive (2:2), izgubili su dva boda u borbi za vrh, što dodatno opterećuje pred utakmicu 16. kola:

- Sigurno da ćemo biti opterećeni! Protiv Lokomotive nismo zabili svoje prilike, oni su svoje iskoristili, mislim da je na kraju rezultat realan, iskreno, nismo ni zaslužili više. Imam osjećaj da smo igrali utakmicu pod nekakvim strahom, ne znam zbog čega. Čim smo dobili gol sve se okrenulo, svi planovi su se promijenili. Sada se okrećeno Velom Vrhu, nisam igrao protiv njih, kažu mi da su jedna od najboljih momčadi u ligi. Čeka nas teško, možda i najteže gostovanje do kraja sezone, pokušat ćemo se što bolje pripremiti, vidjet ćemo što će nam to donijeti, kaže Matija Brdar.

U 16. kolu međusobno igraju treća i četvrta momčad na ljestvici, bodovi osvojeni u utakmicama protiv izravnih konkurenata vrijede dvostruko:

- U vrhu smo Halubjan, Rovinj, Veli Vrh i mi, Halubjan se sada malo odvojio, ali siguran sam da će do kraja sezone i oni negdje kiksati. Moramo ići iz utakmice u utakmice, mislim da prvo mjesto nije nedostižno. Što se toga tiče, nemamo imperativa, ali lijepo je biti prvi. Ne krijemo da razmišljamo o prvom mjestu, želimo biti prvi, naglašava Brdar.

Matija Brdar  je na početku sezone zajedno s bratom Robertom bio u  Vinodolu, zimus je došao u Omišalj u jednom od najzvučnijih transfera u ligi, nije mu dugo trebalo da se privikne:

- Iako sam došao u novu sredinu brzo sam se prilagodio, dečki su me fantastično prihvatili, ovdje igraju redom moji suigrači iz Grobničana, s Jukićem, Miculinićem, Gundićem i Vukelićem igrao sam sedam sezona zajedno, znamo se u dušu. Atmosfera je fantastična iako nas je Lokomotiva malo unazadila, malo smo se u ponedjeljak čudno gledali na treningu, ali ništa strašno, govori Brdar koji je zimus iznenadio kada je odlučio igrati nižu ligu:

- U ovoj ligi igra puno kvalitetnijih igrača nego u višoj ligi. Iako neki ovu ligu shvaćaju neozbiljno, mislim da nikada nije bila jača, zaključuje Brdar.

Standings provided by SofaScore