EDI KUROLT

Trebat će mi još pet godina da postanem trener Kraljevice!

Petak, 24. lipnja 2022. 19:52 Napisao  I. V.

U prvoj trenerskoj sezoni u izboru trenera, kapetana i dokapetana, Kurolt izabran za najboljega trenera u četvrtoj ligi u županiji

Edi Kurolt
Edi Kurolt

NK Kraljevica čeka službenu potvrdu da će iduće sezone igrati u višoj ligi:

- Komisija je obišla igralište, iz kluba su nam odmah javili da je sve u redu, što se toga tiče neće biti problema. Znam da su čelnici kluba bili na sastanku kod gradonačelnika Dalibora Čandrlića, razgovarali su o sredstvima za novu sezonu, samo se čeka službena potvrda, kaže trener Edi Kurolt.

Kraljevica nekoliko sezona ima na okupu praktično istu momčad:

- Prema mojem mišljenju, za višu ligu trebat će nam dva, tri pojačanja, svakako nam treba jedan iskusniji igrač koji na terenu može voditi mlade igrače, nismo još nikoga doveli. Za sada svi ostaju osim Franka, koji je potvrdio da zbog obveza više neće moći igrati, što je veliki gubitak za nas, kaže Kurlot

Edi Kurolt na klupu Kraljevice sjeo je odmah nakon što je prisilno završio igračku karijeru, u prvoj trenerskoj sezoni u izboru trenera, kapetana i dokapetana proglašen je najboljim trenerom u četvrtoj ligi u županiji.

I tu dolazimo do apsurda, evo koliko se Kurolt još mora školovati da bi dobio licenciju:

- Trebat će mi još nekih pet godina da bih mogao postati trener Kraljevice! Školovanje sam počeo ove sezone, ide prema očekivanjima, imam još jedan ispit da bih dobio C licenciju, govori Kurolt.

Je li normalno da se još pet godina morate školovati da biste mogli voditi momčad u četvrtoj ligi?

- Ne znam što bih rekao! Mislim da bismo mi koji smo igrali nekakav poluprofesionalni nogomet trebali imati neku prednost u školovanju, dečki koji nikada nisu igrali nogomet kreću od iste razine kao ja koji sam cijeli život u nogometu.