UTAKMICA ZA PRVAKA

Pogledajte kako je pomoćni sudac označio zaleđe u Banjolama

Ponedjeljak, 13. svibnja 2024. 10:27 Napisao  I. V.

Poseban problem u hrvatskom nogometu je nepovjerenje prema sucima zbog čega su završnicu HNL-a prvi put sudili strani suci

Pogledajte kako je pomoćni sudac označio zaleđe u Banjolama

Nogometaši OŠK Omišlja osvojili su titulu prvaka nakon pobjede u Banjolama, omišaljska momčad pobijedila je tijekom sezone donekle izravnog konkurenta za naslov prvaka.

Proslava titule prvaka zasjenila je sve poteškoće s kojima su se Omišljani nosili  tijekom sezone, među inima je svakako (ne)kvaliteta suđenja u nižerazrednom nogometu.

Poseban problem u hrvatskom nogometu je nepovjerenje prema sucima zbog čega su završnicu HNL-a prvi put sudili strani suci, u nižerazrednom nogometu ozračje je još gore.

Evo razloga!

U 62. minute utakmice u Banjolama pomoćni sudac označio je zaleđe iako je igrač u bijelom dresu (fotografija 1) bio na svojoj polovici igrališta u trenutku kada je lopta upućena.

Ovdje nije riječ o previdu zbog kojega bi se u HNL-u trebala uključiti VAR soba, jer je igrač u bijelom dresu bio barem četiri metra na svojoj polovici, kada je lopta upućena!

Povrh toga glavni sudac (fotografija 2) imao je dovoljno vremena jasno vidjeti gdje se nalaze lopta (označena crvenom strelicom) i igrač u bijelom dresu u odnosu na središnju crtu na igralištu.

Naravno da se nakon ovakve odluke ne preispituje samo (ne)kvaliteta suđenja, jer ovo ni po čemu nije situacija u kojoj suci mogu dvojiti oko odluka!

OŠK Omišalj na kraju je pobijedio, treba li zbog toga šutjeti kao što pokazuje pomoćni sudac?

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.