DEFILIBRATOR NA VIŠKOVU

NK Halubjan uveo nadstandard u medicinskoj zaštiti

Petak, 11. ožujka 2022. 09:32 Napisao/la  I. V.

Svi smo prošli edukaciju u nadi da nam nikada neće trebati, naglasio je Kristijan Štimac, šef škole nogometa

Edukacija  na Viškovu
Edukacija na Viškovu

 Nogometni klub Halubjan napravio je iskorak u zdravstvenoj zaštiti!

Zahvaljujući donaciji Općine Viškovo na čelu s načelnicom Sanjom Udović, klub raspolaže s automatskim vanjskim defibrilatorom, liječnica Jozefina Šuljić Plazibat naučila je fizioterapeute i sve trenere kako se oživljavaju osobe u slučaju srčanog zastoja.

- Svi smo prošli edukaciju u nadi da nam nikada neće trebati, naglasio je Kristijan Štimac, šef škole nogometa.

Statistički, defrilibracija srca uspješna je u 75 posto hitnih slučajeva koji nemaju alternativu, danski reprezentativac Christian Eriksen preživio je srčani zastoj zahvaljujući hitnoj intervenciji na terenu u Kopenhagenu.

Nedavna tragedija u Gospiću promijenila je pristup medicinskoj zaštiti u regiji, mladi nogometaš Nehaja Marin Čačić izgubio je život tijekom malonogometnog turnira zato što je predugo vremena prošlo do reanimacije, u pitanju su bile minute...

Ponukan tragičnom smrću mladoga nogometaša, liječnik HNK-a Rijeka, Boban Dangubić, nedavno je na Rujevici održao tečaj iz osnovnog održavanja života (BLS) uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora (AED) za fizioterapeute svih klubova na regiji.

Nogometni klub Halubjan među prvim klubovima u regiji uveo je nadstandard u medicinskoj zaštiti, vanjski defibrilator trebao bi postati standardni dio medicinske opreme u svakom klubu.

 

Standings provided by SofaScore