ZAMOLBA HNS-u

Što NK Kraljevica može očekivati od središnjice?

Subota, 19. ožujka 2022. 09:49 Napisao/la  Igor Vranić

Uoči sezone 2019/20 NK Nehaj dobio trećeligašku licenciju iako je dokumente dostavio s mjesec dana zakašnjenja, NK Buje zakasnio dva dana, ali licenciju nije dobio!

Sve je bilo spremno za slavlje na Oštru...
Sve je bilo spremno za slavlje na Oštru...

 Nogometni klub Kraljevica nije podnio zahtjev za natjecanje u višem rangu iduće sezone zbog administrativne pogreške klupskog ureda!

Čelnici Kraljevice za propust su saznali iz objave na SportComu mjesec dana nakon što je istekao rok za prijavu, šokirani su mogućnošću da zbog administrativnog propusta neće igrati u višem rangu, nakon četiri godine ulaganja i truda postali su vodeći četvrtoligaš kojemu ove sezone ne bi smio izmaknuti plasman na prva tri mjesta koja vode u viši rang.

Obratili su se Natjecateljskoj komisiji HNS-a, nadaju se da će središnjica uvažiti razloge zbog kojih nisu pravodobno poslali prijavu.

Evo ne tako davnog primjera kako HNS određuje cijenu zakasnina!

Uoči sezone 2019/20 NK Buje nije ispunio kriterije Središta Rijeka da bi postao jedan od 12 članova Treće lige - Zapad zato što je zakasnio poslati zahtjev za izuzećem jedne mlađeuzrasne kategorije.

Točnije, da bi klub stekao trećeligašku licenciju između ostalog mora ima četiri mlađeuzrasne kategorije, NK Buje imao je tri mlađeuzrasne kategorije.

Budući da klub u prvoj godini ulaska u viši rang smije igrati s tri kategorije, NK Buje trebao je samo pravodobno podnijeti zahtjev za izuzećem Komisiji za mlađe kategorije HNS-a i dobio bi licenciju.

Nije je dobio licenciju zbog toga jer je dva dana zakasnio!

NK Buje je platio svoju pogrešku nastupom u županijskoj ligi, ali cijena zakasnina u HNS obračunava se po čudnim tarifama.

Iste sezone Nehaj je (p)ostao trećeligaš iako dokumentaciju nije podnio do 30. travnja sa službenim obrazloženjem u svibnju (pročitajte OVDJE) da odustaje od treće lige, jer ne ispunjava potrebne uvjete

NK Nehaj uspio je dobiti trećeligašku licenciju nakon što je potrebne dokumente dostavio s mjesec dana zakašnjenja u odnosu na zadani rok, NK Buje je zakasnio dva dana, ali licenciju nije dobio!

Što NK Kraljevica može očekivati?

Standings provided by SofaScore