NIKOLA TURČIĆ

Ne bih želio ući u viši rang s kontejnerskim svlačionicima

Nedjelja, 26. studenog 2023. 14:03 Napisao  I. V.

Kada se vide konkretni pomaci, onda nije problem dobiti privremenu licencu, kaže predsjednik OŠK Omišlja

Nikola Turčić i Ahmad Sharbini
Nikola Turčić i Ahmad Sharbini

OŠK Omišalj u zadnjem kolu uvjerljivo je pobijedio (4:0) izravnog konkurenta iz Umaga i stekao laskavu titulu jesenskog prvaka.

Objektivno, od momčadi OŠK Omišlja drugo se nije očekivalo:

- Slažem se da nije neočekivano, za to smo se pripremali. Poučeni iskustvom iz prijašnjih sezona, dečkima sam rekao da smo tek na pola puta. Trebamo se radovati u ovom trenutku, ali predstoji nam dugački ciklus od cijele polusezone u kojoj je sve moguće, ne smijemo se opustiti da bismo ostvarili cilj koji smo odredili na početku sezone, kaže predsjednik Nikola Turčić.

OŠK Omišalj ima momčad sastavljenu od zvučnih imena, evo odgovara na piranje hoće li biti još jača na proljeće:

- Imena na papiru ništa ne znače, igrači se vide na terenu. Koliko volje i truda treba uložiti da bi se pobijedilo pokazuju upravo naši standardni prvotimci, počevši od našega kapetana Ahmada Sharbinija, koji daje sve od sebe u svakoj utakmici. Nagradilo ga je, najbolji je strijelac s 20 pogodaka na polusezoni, što je dokaz da imena ne znače puno na papiru. Nismo još razgovarali o tome trebali li se pojačati, ja mislim da je ova momčad dovoljno kvalitetna da ovako nastavimo sezonu, smatra Turčić.

Momčad OŠK Omišalj pobjedom protiv Grobničana u županijskom kupu dokazala je da iduće sezone višu ligu može igrati bez problema ako problem ne budu uvjeti:

- Nemamo uvjeta za višu ligu! Nisam se baš pripremio za razgovor na tu temu, pokušat ću ovako odgovoriti. Da bi se ušlo u viši rang, sve se mora događati prirodno! Ništa ne ide na silu, kako u slaganju momčadi tako i u izgradnji infrastrukture. Iskreno, nisam siguran da bih želio ući u viši rang s kontejnerskim svlačionicima i bez pomoćnog terena! Ne dolikuje to višoj ligi ako se uspoređujemo s uvjetima klubova u rasponu od Kostrene preko Crikvenice do Senja. Moram reći da Općina Omišalj radi na poboljšanju infrastrukture, nadam se da će se to uskoro dogoditi, govori Turčić.

Mogu li se do kraja sezone očekivati konkretni pomaci na temelju kojih klub eventualno može dobiti privremenu licencu za višu ligu?

-  Nije realno očekivati da se infrastruktura može riješti u nekoliko mjeseci, to ne ide tako. Mora postojati entuzijazam za unapređenje infrastrukture, svi to moraju osjetiti, a kada se vide konkretni pomaci, onda nije problem dobiti privremenu licencu. Općina Omišalj radi na projektu novog stadiona, prema mojim informacijama idejni projekt trebao bi biti gotov do kraja godine što je već ozbiljan pomak. 'Ajmo se nadati da će se realizirati, poručuje Turčić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.