BRANKO PANIĆ

Naša je prednost što imamo dosta prostora za napredak

Subota, 26. studenog 2022. 20:53 Napisao/la  KS

Zadovoljan sam bodovima, ali ne toliko prezentacijom u svakoj utakmici. No, na kraju je momčad pokazala da ima karakter, stav i želju sama sebi dokazati da možemo pokušati izboriti rang više, kaže trener OŠK Omišlja

Branko Panić
Branko Panić

Nogometaši OŠK Omišlja četvrtoligašku jesen zaključili su uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Klane (4:0), čime su potvrdili osvajanje drugog mjesta na polusezoni.

- Svaka pobjeda je dobra, a ova nam je bila bitna jer smo prošlu utakmicu izgubili na domaćem terenu. Želio sam da pokažemo karakter, hoćeš-nećeš igrači mentalno padaju zadnja dva-tri kola, pokušao sam to razvući koliko sam mogao, a budući da klub ima određenu ambiciju i da je to sada opet svojevrsna promjena za igrače i da oni na to nisu naviknuti, a osim toga to je proces koji traje. Mi kao treneri možemo na tome ustrajati, ali to ne ide preko noći. Na kraju dana mi je drago, bez obzira na probleme koje smo imali u prvom poluvremenu, da smo pobijedili prvenstveno zbog igrača, predsjednika i kluba. Pokazali smo da se možemo boriti za vrh, da možemo biti konkurentni do kraja sezone, a koliko ćemo mi to uspjeti to će se tek vidjeti. Otvorene su sve opcije, na nama je da se spremimo najbolje što možemo, mentalno, taktički i fizički. Pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, kaže Branko Panić, trener nogometaša OŠK Omišlja.

U prilog vam je išao rezultat Halubjana?

- Nisu niti oni imuni na te mentalne stresove. Svaki trener se trudi izvući maksimum iz svoje momčadi, nekad uspijemo, nekad ne uspijemo. Bitno je da smo svi svjesni koliko možemo i da uvijek težimo da budemo najbolji mogući. Nekad će se to vratiti kroz igru i rezultat, nekad neće.

Kako ocjenjujete polusezonu vaše momčadi?

- Možemo mi pričati da smo imali kiks ovdje ili ondje, ali činjenica je da ljestvica ne vara puno. S obzirom na to u kakvom je stanju bila momčad prošle sezone, istina doveli smo nekoliko pojačanja, ali to je, ponavljam, proces koji traje i nikad ne znaš hoće li se ti igrači uklopiti i na koji način, ja sam prezadovoljan. Prvenstveno sam zadovoljan prikupljenim bodovima, jer bilo je dosta utakmica u kojima nismo uspjeli izdominirati na način na koji smo htjeli. Zadovoljan sam bodovima, ali ne toliko prezentacijom u svakoj utakmici. No, na kraju je momčad pokazala da ima karakter, stav, da ima želju sama sebi dokazati da možemo pokušati izboriti rang više.

Postoji li već plan za proljeće, hoće li biti igračkih promjena?

-  Iskreno, za sada ništa ne znamo. Ako se nešto ukaže na tržištu, kako se to kaže, reagirat ćemo. Zimi klubovi teže puštaju igrače, a nama je velika prednost što imamo dosta prostora za napredak, imamo dosta unutarnjih rezervi kod igrača koji nisu prošli pripreme pa zbog razno-raznih subjektivnih i objektivnih razloga nisu sudjelovali u velikom broju utakmica. Dakle, imamo prostora za dodatni iskorak.

Marin Mikac, trener Halubjana, kaže da njegovu momčad na proljeće čeka mrtva trka s OŠK Omišljem i Rovinjom, što mislite o tome?

- Slažem se s Marinom, iskristaliziralo se nekoliko momčadi, uz naše tri ja bih dodao Veli Vrh, Novalju, koja možda nema bodova koliko bi trebala, Lokomotiva, koja ima dobre igrače, pola lige je prvi vrhu, ostatak je borba za ostanak. No, jedino ispravno razmišljanje je ići utakmicu po utakmicu pa će ona momčad koja bude u stanju zadržati duže pozitivan niz sigurno biti bliže nekom prvom mjestu, zaključit će Branko Panić.

Standings provided by SofaScore