MARIN MIKAC

Moramo biti realni, zakasnili smo u ovom prijelaznom roku

Nedjelja, 14. kolovoza 2022. 11:27 Napisao  I. V.

Vođen intuicijom prihvatio sam ponudu, osjećam se dobro i to mi je najvažnije, kaže novi trener Halubjana

Marin Mikac
Marin Mikac

Marin Mikac vratio se u regionalni nogomet nakon što je u ožujku 2019. godine otišao iz Orijenta 1919, postao je trener momčadi Halubjana nakon razgovora sa sportskim direktorom Kristijanom Štimcem.

Evo zbog čega je odlučio raditi u klubu koji je prošle sezone sačuvao četvrtoligaški status zahvaljujući preustroju sustava natjecanja.

- Štimac je bio moj bivši igrač s kojim sam imao dobar odnos u Naprijedu, kada mi se obratio, osjetio sam intuitivno potrebu da vidim o čemu se radi. Uvidio da sve to skupa ima smisla, da postoje preduvjeti koji me zadovoljavaju, da mogu mirno raditi u dobrim uvjetima i da postoje realne ambicije. Vođen intuicijom prihvatio sam ponudu, osjećam se dobro i to mi je najvažnije, kaže Mikac.

Dolaskom Marina Mikca i najzvučnijega pojačanja Ivora Weitzera od Halubjana se prirodno očekuje nešto više:

- Može se od nas očekivati što god hoće, dogovorio sam se sa Štimcem o tome kako bi sve to skupa trebalo izgledati u budućnosti. Na primjerima drugih klubova vidi se da ne igraju imena nego momčadi, a stvaranje momčadi je proces koji mora imati sve komponente da bi uspio. Prije svega treba uspostaviti kulturu treninga, trebamo u projekt uključiti još neke dečke i onda to može funkcionirati barem što se tiče regije, naglašava Mikac.

Na Viškovu odavno postoje dobri uvjeti za rad, godinama izostaje nadgradnja u seniorskoj momčadi, evo kako novi trener vidi zatečeno stanje:

- Ja sam zadovoljan time da je atmosfera oko momčadi i kluba onakva kakva treba biti i da dobro radimo. Želim vidjeti svoj i napredak igrača, nemam nerealna očekivanja. Imperativa nema! Moramo biti realni, zakasnili smo u ovom prijelaznom roku. Prije prijelaznog roka moramo na terenu privući pažnju igrača, da igrači koje želimo dovesti žele doći kod nas. Morat ćemo se rezultatski dizati, klub ima dobru školu nogometa, ima mladih igrača s kojima se isplati raditi. Nisu kvalitetni samo mladi igrači koji igraju za Rijeku, može se raditi, samo treba biti čvrsto na zemlji, poručuje Mikac.

Standings provided by SofaScore