IVAN PIČULJAN

Mislio sam da nećemo tako lako stići četiri boda

Nedjelja, 13. ožujka 2022. 13:51 Napisao  I. V.

Čast mi je da se za titulu najboljega strijelca borim s igračem kakav je Ahmad Sharbini, nije on baš bilo tko, kaže napadač Kraljevice

Ivan Pičuljan
Ivan Pičuljan

Kraljevica je pobjedom protiv Novalje preuzela vodstvo na ljestvici nakon što je Medulin 1921 doživio poraz od Velog Vrha.

Lider je  rezultatski lako pobijedio (3:0) na Straškom:

- Ozbiljno smo shvatili utakmicu, Novalja do sada nije izgubila ni jednu utakmicu doma, posložili smo glave kako treba, odmah smo počeli igrati svoju igru, stisnuli smo ih pa što bude... Imali su veliku šansu na početku utakmice, da su zabili, utakmica bi sigurno išla u drugom smjeru. Poveli smo 1:0, nakon toga oni su stali, poveli smo 2:0, do kraja imali smo veći posjed lopte, mislim da je pobjeda zaslužena, kaže Ivan Pičuljan, dvostruki strijelac za Kraljevicu kojoj je veliki teren u Novalji trebao biti prednost s obzirom na fizičku moć:

- Fizički smo dobro spremni, meni osobno i ostalim napadačima više odgovaraju široki tereni, svi smo brzi u napadu. Imamo dobrog kondicijskog trenera (Antonio Franko, op.a.), svaki tjedan radimo na fizici, radimo dosta i taktički, ove godine sve je posloženo kako treba, ističe Pičuljan.

U prvom dijelu sezone Kraljevica je na kraju posustala, Medulin 1921 je stekao četiri boda prednosti koju su Kraljevičani prestignuli već nakon prva dva kola u nastavku sezone:

- Prošle godine smo kiksali zadnje tri utakmice, nismo to očekivali. Potonuli smo, vidjelo se u svlačionici da smo bili razočarani. Mislio sam da nećemo tako lako stići četiri boda, ali eto... U dvije utakmice sve se okrenulo, osjetilo se jučer nakon utakmice da nam je pao teret s leđa, sada je lakše, vjerujem da ćemo igrati opuštenije u idućim utakmicama. Nadam se da će ovako ostati do kraja iako znamo da će biti neizvjesno, nitko nije siguran za plasmane na prva tri mjesta, naglašava Pičuljan.

Kraljevica je nakon 15. kola preuzela vodstvo na ljestvici četvrte lige, a Pičuljan je s dva pogotka preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca četvrte lige, za sada je postigao (10)  jedan pogodak više od Ahmada Sharbinija:

- Bio sam najboji strijelac i prošle sezone, drago mi je da i ove sezone zabijam, nadam se da ću tako nastaviti do kraja. Čast mi je da se za titulu najboljega strijelca borim s igračem kakav je Ahmad Sharbini, nije on baš bilo tko, kaže Pičuljan.

U subotu je Pičuljan za Kraljevicu igrao u Novalji utakmicu četvrte lige, u nedjelju je na Toretti igrao utakmicu malonogometne Katoličke lige za momčad Škoveta (fotografija u sredini).

- Igram tri lige malog nogometa! Prošle godine bio sam najbolji strijelac četvrte lige, najbolji strijelac Katoličke lige, najbolji strijelac Torette... Mali nogomet je moja velika ljubav, prvo sam počeo igrati mali nogomet na Rabu, veliki nogomet počeo sam igrati kasnije. Svaki kad put kada mogu, s guštom igram mali nogomet, poručuje Pičuljan.

Standings provided by SofaScore