BRANKO KAJFEŠ

Rekao sam Kraljevičanima da se obrate Natjecateljskoj komisiji

Četvrtak, 17. ožujka 2022. 19:34 Napisao  I. V.

Ako klub ispunjava sve uvjete, administrativna pogreška ne bi trebala zaustaviti napredak kluba, kaže tajnik Središta Rijeka

Branko Kajfeš
Branko Kajfeš

 Branko Kajfeš je tajnik Središta Rijeka, prema opisu radnoga mjesta zadužen je za provedbu licenciranja klubova u Središtu Rijeka.

Čelnici NK-a Kraljevica tek su srijedu shvatili da nisu prijavljeni za viši rang natjecanja, konkretno, vodeći četvrtoligaš nije se prijavio za iduće sezone četvrti rang natjecanja!

Zbog toga što se uvodi jedinstvena treća liga, sadašnja Treća HNL - Zapad postaje četvrta međužupanijska liga:

- Za četvrti i peti stupanj prijavila su se 22 kluba! Moguće je da je netko u klubu shvatio da se prijavom za četvrtu ligu prijavio za četvrti stupanj natjecanja, Kraljevica se prijavila samo za petu ligu. Razgovarali smo, rekao sam im da se obrate Natjecateljskoj komisiji HNS-a. Ako klub ispunjava sve uvjete, administrativna pogreška ne bi trebala zaustaviti napredak kluba. Teško mi je to komentirati, moje privatno mišljenje nije relevantno, jedino je Natjecateljska komisija HNS-a ovlaštena raspravljati o toj temi. Zanimljivo je da su svi klubovi shvatili kako se treba podnijeti prijava osim Kraljevice, kaže Kajfeš.

Zašto nitko ni nakon mjesec dana nije upozorio Kraljevicu da se nije prijavila, svi koji bi prema službenoj dužnosti trebali pratiti županijski nogomet znaju  da Kraljevica već nekoliko sezona pokušava ostvariti plasman u viši rang?

- Moja je nadležnost bila prikupiti sve prijave, evidentirati sve prijave i proslijediti prijave u HNS. Četvrta liga nije u mojoj nadležnosti nego u nadležnosti županijskih saveza. Svim županijskim savezima odmah sam proslijedio prijave na uvid, istarski savez je reagirao zbog jedne prijave. Svi su klubovi dobili sve što treba napraviti za prijave, svi su sve shvatili osim Kraljevice. U zamolbi koja je poslala u HNS, Kraljevica nikoga nije okrivila za pogrešku. Priznala je pogrešku i zamolila HNS da se pogreška ispravi, zaključuje Kajfeš.

 

 

Standings provided by SofaScore