DEAN CIMERA

Pojavili smo se iz vedra neba, nije bilo prethodnih poznanstava

Četvrtak, 15. prosinca 2022. 22:28 Napisao/la  Igor Vranić

Dovesti Marina Mikca, Ivora Weitzera i Mihovila Klapana u klub pete lige ne može se tek tako, jer oni sigurni nisu došli zbog novca, kaže Cimera

Dean Cimera
Dean Cimera

Dean Cimera, Aleks Buvač, Leonardo Matković i Ivor Pliskovac postali su članovi NK-a Halubjan na redovitoj skupštini.

Time su legitimitet dobila četvorica investitora velikom zaslugom kojih je Halubjan kalendarsku godinu završio na prvom mjestu Četvrte NL NS Rijeka.

Nakon što su nekoliko mjeseci djelovali u sjeni rezultata prve momčadi, odlukom skupštinara sva četvorica doslovno su stekli pravo glasa u klubu, a onda je lakše javno istupati.

- Definitivno volimo nogomet, odrasli smo uz nogomet na Kantridi, zadnjih nekoliko godina sponzori smo HNK-a Rijeka čime smo se još više približili nogometu, kaže Dean Cimera, svojevrsni glasnogovornik novih članova NK-a Halubjan.

Riječ je o različitim poslovnim profilima kojima je zajednička ljubav prema nogometu: Dean Cimera postao je svojedobno najmlađi licencirani porezni savjetnik u Hrvatskoj, Aleks Buvač radi u IT tvrtki Own Solutions, Leonardo Matković je vlasnik kreativne agencije Prospekt, Ivor Pliskovac je stečajni upravitelj i likvidator.

- Veliki smo lokalpatrioti, jednostavno su se poklopile određene okolnosti vezane za poslovni rast i investicije u druge projekte pa se početkom ove kalendarske godine pojavila ideja o zajedničkom ulaganju u nogomet. Kroz razgovore i istraživanje tržišta približili smo se Halubjanu, meni je inače sjedište tvrtke na Viškovu pa sam dosta involviran u lokalne priče. Prvo smo razgovarali s predstavnicima lokalne samouprave, koji su odigrali veliku ulogu u inicijalnom dijelu, iznimno je pozitivno da Općina Viškovo stoji iza nogometnog kluba. Sadašnja uprava kluba otpočetka je pokazala želju za suradnjom. Ljudima koji vode klub jedina želja je dobrobit kluba i zajednice, u tom su se kontekstu razgovori vodili otpočetka. Suradnja je počela negdje pred kraj srpnja, mislim da smo otada napravili veliki posao, nadam se da je to tek početak lijepe priče. Vjerujem da smo pridobili njihovo potpuno povjerenje, koje smo u prvom trenutku dobili na lijepe oči, da tako kažem. Pojavili smo se iz vedra neba, nije bilo prethodnih poznanstava, ni razgovora. Otpočetka smo jedni i drugi bili otvoreni i korektni, u ovih nekoliko mjeseci zajedničkog rada svi zajedno ostvarili smo rezultate bolje nego što smo očekivali, ističe Cimera.

Evo dugoročnih ciljeva:

- Mi smo svi poslovni ljudi, nismo u godinama da imamo potrebu dijeliti novac, otpočetka smo u razgovorima s lokalnom samoupravom i upravom kluba jasno rekli da vidimo priliku ulagati u nogomet kao biznis čime širimo djelatnosti naših firmi i baze klijenata. Jedan od ciljeva je umrežavanje poduzetnika, ne samo s područja Viškova nego i šire. Postoji prostor za investiranje uz doprinos razvoju lokalne sredine. U klubu postoje velike mogućnosti za razvoj škole nogometa, koja ima pozitivne posljedice na lokalno okruženje, znamo da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ukratko, prepoznali smo potencijal. Na jednom do prvih sastanaka naglasio sam da ne bismo bili ovdje da glavnina posla nije odrađena kako treba, Halubjan ima vrhunsku infrastrukturu, postoje planovi za daljnju izgradnju, s druge srane postoji jaka škola nogometa, bazen je velik, a iza svega stoji jedna od najbogatijih općina u Hrvatskoj, koja se ne suzdržava pokrenuti priču. Mislim da je Halubjanu unazad nekoliko godina jedino nedostajao rezultat u seniorima, sve drugo za ovu razinu natjecanja je vrhunsko. Kada smo ulazili u ovu priču, nismo znali ni u što ulazimo, niti kakva je situacija. Nakon nekoliko mjeseci ja sam oduševljen, klub je na puno višoj razini nego što su pokazivali rezultati prve momčadi. U prvoj fazi je važno pokrenuti priču kroz seniore, mislim da smo u tome uspjeli. Za sada smo prvi i nadam se da ćemo ostati prvi do kraja sezone, govori Cimera.

Evo sportskih ciljeva:

- Ne bih govorio o sportskim ciljevima! Osnovni cilj je da svi dionici budu zadovoljni, to je osnovni postulat u poslu. Važno je da budu zadovoljna djeca koja treniraju, igrači, navijači, ljudi iz općine... Time ćemo biti zadovoljni i mi u klubu! Iz toga svega izaći će rezultat! Dovesti Marina Mikca, Ivora Weitzera i Mihovila Klapana u klub pete lige ne može se tek tako, jer oni sigurni nisu došli zbog novca. Došli su jer su prepoznali potencijal isto kao i mi. Na takav način kroz pozitivnu atmosferu rezultat je najmanje bitan bez obzira što govorimo o nogometu. Rezultat je uvijek posljedica kvalitetnog rada, to nam je primarni cilj, ističe Cimera.

Na kraju je plasman prve momčadi na ljestvici ogledalo rada svakoga kluba:

- Imperativa nema! Bilo bi glupo da se ne potrudimo biti prvi na kraju sezone! Ljetos nismo planirali odmah biti prvi nakon što smo došli u klub koji je bio zadnji, nitko nije očekivao ovakav rezultat, većina igrača nije ni prošla ljetne pripreme, pa vjerujem da ćemo biti još bolji na proljeće. Svi zajedno dat ćemo sve od sebe da budem prvi na kraju. Ako ne budemo prvi, neće biti drame! Kratkoročni cilj je svakako ući u viši rang, a onda idemo korak po korak, poručuje Cimera.

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.