ČEDOMIR BORČIĆ

Što se tiče natjecanja, sve je moguće!

Četvrtak, 17. studenog 2022. 10:27 Napisao  I. V.

Predsjednik Istarskog nogometnog saveza na županijskoj skupštini najavio mogućnost podjele četvrte lige

Čedomir Borčić
Čedomir Borčić

Zanimljiv je odnos središnjice nogometnog saveza PGŽ-a prema klubovima u bazi!

Točno 20 klubova u dvjema županijskim ligama i 7 klubova koji igraju Četvrtu NL NS Rijeka izravno su zainteresirani službeno saznati hoće li se iduće sezone mijenjati ustroj natjecanja u najnižim ligama.

Eventualna promjena ustroja četvrte lige izravno bi utjecala na promjenu ustroja natjecanja u dvjema županijskim ligama.

Sve službene informacije dolaze preko Učke!

Predsjednik Istarskog nogometnog saveza, Darko Raić Sudar, na županijskoj skupštini održanoj u utorak u Pazinu najavio je mogućnost da će se Četvrta NL NS Rijeka iduće sezone podijeliti u dvije skupine.

U jednoj bi igrali samo istarski, u drugoj bi zajedno igrali primorsko-goranski i ličko-senjski klubovi.

- Prema mojim saznanjima, službeno ništa nije pokrenuto. Znam da se o tome razgovara, ali na drugim nivoima, višim od povjerenika natjecanja, kaže Čedomir Borčić.

Klubovi nemaju nikakvu službenu informaciju?

- Zovu i mene! Što se tiče natjecanja, sve je moguće, ali o tome bi trebali odlučivati klubovi, zaključuje Borčić.

Istarski klubovi prije početka sezone u anketi su odlučili da ne žele igrati četvrtu ligu.

Primorsko-goranski klubovi koji igraju četvrtu ligu na kraju prvoga dijela sezone službeno o tome još uvijek ništa ne znaju, kao što ne znaju da netko u njihovo ime  intezivno već pregovara o detaljima.

Konkretno, PGŽ savez   podjelu četvrte lige načelno dogovara  pod uvjetom da primorsko-goranskim klubovima netko podmiruje troškove putovanja u Liku.

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.