Bruno Lautar: Nameće se imperativ boljeg plasmana

Četvrtak, 01. rujna 2022. 19:43 Napisao  I. V.

Favorit prvenstva je sigurno OŠK Omišalj, koji je složio momčad koja bi se borila za vrh i u višem rangu natjecanja, kaže trener Lokomotive

Bruno Lautar
Bruno Lautar

U subotu počinje nova sezona Četvrte NL NS Rijeka!

Natjecanje u nominalno petom rangu natjecanja moglo bi biti vrlo zanimljivo s obzirom da je nekoliko prošle sezone prosječnih klubova značajno pojačalo momčadi uoči početka nove sezone.

Lokomotiva je jedan od klubova (OŠK Omišalj, Halubjan, Novalja...), koji je promjenom rostera naglasio ambicije, ovog ljeta stigli su Vid Tramišak, Marco Matešković, Matija Vidas, Mario Alilović, Marin Macolić, Ivan Pičuljan, Antonio Tadić, David Andrić i Denis Randelj.

- Prijelazni rok odradili smo puno kvalitetnije nego proteklih sezona, samim time nameće se imperativ boljeg plasmana na tablici. Potrudit ćemo se u svakoj utakmici biti na visokom nivou, pokušat ćemo ostvariti ciljeve uprave, a to je plasman u gornjoj polovici tablice. Svjesni smo da to neće biti nimalo lako, jer su se svi klubovi dosta pojačali, lako je moguće da se 20. kola vodi borba za prvaka i ostanak. Favorit prvenstva je sigurno OŠK Omišalj, koji je složio momčad koja bi se borila za vrh i u višem rangu natjecanja, kaže trener Bruno Lautar.

Novi član četvrte lige je Zamet, u prvom kolu u subotu na Podmurvicama se igra gradski derbi:

- Nakon dosta sezona opet imamo gradski derbi i to odmah prvo kolo, vjerujem da će utakmica izazvati zanimanje gledatelja, obično takve utakmice budu pune tenzija i nervoze, jer ipak imaju epitet gradskog derbija u kojima pobjeda znači više od tri boda. Opet, to je samo jedna utakmica u nizu u kojoj će obje ekipe tražiti bodove, Zamet ima uistinu kvalitetnu ekipu, koja je dugi niz godina zajedno uz neke igrače koji su prije igrali kod nas, bit će zanimljivo otvaranje prvenstva, najavljuje Lautar.

Lokomotiva je uoči sezone znatno pojačala seniorsku momčad, ali je ostala prepoznatljiva prema školi nogometa:

- Proteklog vikenda krenuli smo s novim modulom iz psihologije, za prvi modul koji smo uspješno apsolvirali nagrađeni smo diplomom koja ima visoko mjesto u sportu. Zadnji kvartal ove godine obilježit će, za naš klub izuzetno važan događaj koji će biti kruna dvogodišnje uspješne suradnje sa Coerver® Coaching Hrvatska, održat će se tečaj i polaganje za najvažniju i prestižnu Coerver® Coaching Youth diplomu 2! Uprava maksimalno ulaže u edukaciju trenera i ostale segmente kluba tako da je uistinu u klubu odlična atmosfera, osjeća se zajedništvo i povezanost svih članova gdje zajedničkim snagama savladavamo izazove, razvoj naših igrača nam je i dalje na prvom mjestu, poručuje Lautar

Četvrta NL NS Rijeka, raspored 1. kola, subota (17):
Rovinj - Mladost
Halubjan - Gospić 91
Borac - Veli Vrh
Zamet - Lokomotiva
OŠK Omišalj - Novalja
Otočac - Klana
Banjole - Draga

Standings provided by SofaScore