Boris Milanović: Vjerujemo da bismo mogli napraviti prepoznatljiv turnir

Nedjelja, 16. listopada 2022. 12:33 Napisao  I. V.

Okupiti na jednom turniru momčadi Rijeke, Dinama, Hajduka i Osijeka u bilo kojem uzrastu nije baš jednostavno

Ivica Lukanović, Ivan Dabo i Boris Milanović
Ivica Lukanović, Ivan Dabo i Boris Milanović

U Novalji u utorak počinje drugo izdanje međunarodnog U-17 nogometnog turnira, na Olea nogometnom kupu 2022. sudjeluje osam poznatih klubova.

U Skupini A igraju Dinamo, Rijeka, Udinese i Dunajska Streda, u Skupini B igraju Hajduk, Osijek, Sturm i Puskas Akademia.

Okupiti na jednom turniru momčadi Rijeke, Dinama, Hajduka i Osijeka u bilo kojem uzrastu nije baš jednostavno:

- Moram reći da sam 25 godina u tom poslu, organizirao sam barem pet Kvarnerskih rivijera i još niz drugih turnira, tako da sam stekao određena poznanstva i povjerenje klubova s kojima sam radio. Prošle godine sudjelovali su Dinamo, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Vojvodina i Olimpija. Ove godine smo saziv malo proširili, jer su postavljeni novi reflektori i novi poljevači što nam je omogućilo da pozovemo još dva kluba. Nadam se da će Grad Novalja izgraditi uskoro još jedno igralište, a onda možemo razmišljati o još većem broju sudionika, kaže sportski direktor turnira Boris Milanović.

Novalja je prema sazivu klubova već u drugoj godini postala domaćin jednog od većih hrvatskih turnira za mlađe uzraste, sudeći prema ambicijama domaćina tereni na Straškom idućih godina mogli bi postati novi centar izvrsnosti:

- Trudimo se! Vjerujemo da bismo u budućnosti mogli napraviti prepoznatljiv turnir u našoj regiji i možda u bližem okruženju naše države. Kao i prve godine, gostoprimstvo je na prvom mjestu, želimo da se sudionici turnira ugodno osjećaju, a nogomet će sigurno biti na visokoj razini. Novalju kao poznatu ljetnu turističku destinaciju želimo promovirati kao sportsku destinaciju, poručuje Milanović.

Treba naglasiti da je pokrovitelj turnira Grad Novalja na čelu s gradonačelnikom Ivanom Dabom, osvjedočenom zaljubljeniku u nogomet, organizator je tvrtka Hoteli ML u vlasništvu Ivice Lukanovića.

Turnir nosi ime novaljskog hotela Olea, koji je dobio ime po latinskom nazivu za maslinu.