SINIŠA KUHARIĆ

Da nismo odustali doveli bismo u pitanje opstojnost kluba

Četvrtak, 15. rujna 2022. 22:17 Napisao/la  KS

Do sada smo funkcionirali bez dugova, otvorenog srca i čistog obraza, tako smo željeli i dalje, kaže Siniša Kuharić

Siniša Kuharić
Siniša Kuharić Foto: Kristian Sirotich

Siniša Kuharić više nije predsjednik Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Kostrena, umjesto Siniše Kuharića čelnu ulogu preuzet će Dino Brozan.

- Od 2016. godine bio sam odgovorna osoba, vukao i trudio se da izgradimo zadravu sportsku priču. Mandat mi ističe, smatram da to moraju preuzeti oni koji su svježi, koji imaju volje i vremena boriti se s financijsko-administrativnim problematikama. Sva sreća, mi smo čovjeka pronašli unutar kluba, mislim da ćemo na valu novog entuzijazma ljudi koji sada vode klub napraviti dobar posao.

Odlazak s mjesta predsjednika ne znači i odlazak iz kluba?

- Ostat ću kao trener, naravno da ću pomoći u svemu što bude trebalo pomoći, samo što neću biti toliko eksponiran koliko sam bio do sada.

Odustali ste od nastupa u Prvoj ligi?

- Odustali smo jer nismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, postojala su nekakakva određena obećanja ali na to se nismo željeli oslanjati i ulaziti u dugove. Da smo ušli u tako nešto opstojnost kluba doveli bismo u pitanje, a to je zadnja stvar koju želimo učiniti. Održali smo sastanak, bili smo svjesni rizika, a na kraju krajeva nismo željeli nekonkurentni ući u nešto što je preskupo za naše trenutačne okvire. Gotovo sigurno je da bi došlo do većih problema kroz naredne mjesece, a to nismo željeli dopustiti. Do sada smo funkcionirali bez dugova, otvorenog srca i čistog obraza, tako smo željeli i dalje. Možda smo trenutačno napravili korak unazad, ali mislim da smo dugoročno napravili dobar posao.

Činjenica da ste unutar kluba uspjeli pronaći čovjeka koji će nastaviti s radom dokaz je dobre atmosfere, unatoč odustajanju od Prve lige?

- Najsretniji sam zbog toga. Svi sportovi imaju problema s upravljačkim strukturama, jer se malo tko želi uhvatiti sporta na takvim funkcijama jer je to samo jedna velika obaveza i oduzima puno energije, a financijski nema koristi. Unutar kluba pronašli smo svježu krv i mislim da će momci, uz podršku svih nas, itekako biti aktivni i da će u naredne četiri godine nastaviti graditi ovu našu lijepu priču. Osim toga, mislim da klubove osoba s invaliditetom moraju voditi osobe s invaliditetom, jer oni definitivno najbolje poznaju problematiku.