LUKRECIJA TOMUŠIĆ

Plijeni pažnju zaraznim osmijehom i zavidnom vještinom

Petak, 03. prosinca 2021. 17:46 Napisao/la  KS

Malo smo ih stisnuli da im pokažemo, malo smo im nabijali komplekse, ha, ha, ha..., komentira Lukrecija utakmice protiv košarkaša AO Škrljeva i Kvarnera 2010

Josip Barnjak i Lukrecija Tomušić
Josip Barnjak i Lukrecija Tomušić Foto: Kristian Sirotich

Ako je na danima otvorenih vrata Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Kostrena netko plijenio pažnju, onda je to bila Lukrecija Tomušić.

Pravi je užitak bio gledati Lucu kako se lakoćom nosi sa svojim kolegama, pritom i s košarkašima Kvarnera 2010 i Adria Oil Škrljeva, kao što je užitak bio gledati njezin stalno prisutan osmijeh na licu.

Zarazan osmijeh, pun optimizma i neke pozitivne energije, koja je zarazno zračila:

- Drago nam je kada nam dođu ovako gosti, uvijek volimo ugostiti ljude koje zanima naš sport. Bez obzira što su to sve profesionalni sportaši i košarkaši bilo je vidljivo da im nije bilo lako, da su se mučili, ali i da su se trudili. Malo smo ih stisnuli da im pokažemo, malo smo im nabijali komplekse, ha, ha, ha...,  našalit će se Lukrecija Tomušić, inače svestrana sportašica, koja je u kolicima bacala koplje, igrala rukomet, vozila bicikl, a sada igra košarku toliko uspješno da pregovara o odlasku u Italiju.

Evo  što su od košarkašice i košarkaša u kolicima Kostrene mogli naučiti košarkaši Kvarnera 2010 i Adria Oil Škrljeva.

- Sigurno su imali prigodu uvjeriti se koliko je to ozbiljan sport i koliko je potrebno puno treninga i vježbe da bi se dosegnula neka razina. Budući da su nama svima osmjesi na licima, vidi se koliko smo uživali, ovo je bila baš uspjela prezentacija košarke u kolicima. Bilo je jako lijepo, zadovoljno je zaključila Luce, jedna od najboljih košarkašica u kolicima u Hrvatskoj,  koja je u kolicima završila s 22 godine, nakon što joj je pad sa zidića preokrenuo život naglavačke.

Luce je veliki plus Kostrene,  kada je u pitanju odnos prema sportu i životu uopće.

Svaki invalid ima određeni koeficijent, zbroj koeficijenata petorke na parketu nikad ne smije prelaziti 14,5 bodova, osim kada je na parketu žena pa ekipa ima pravo na jedan bod više.

Lukrecija donosi Kostreni puno više od bodova!

Kao košarkašica prednjači među mnogim košarkašima, kao  žena iznimnoga stava život živi punim plućima.

Po tome bi mogla biti uzor mnogima kojima se u životu sve čini nadohvat ruke.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.