GORAN ŠUĆUROVIĆ

Nemamo si što zamjeriti, ono što smo napravili je super

Subota, 05. ožujka 2022. 12:27 Napisao/la  KS

Ulazak u Ligu za prvaka bio bi kvalitetan rezultat za nas kao klub, ali deset kola prije kraja smo osigurali ostanak i to već nešto znači, kaže trener Kvarnera 2010

Goran Šućurović i Zoran Oštrić
Goran Šućurović i Zoran Oštrić Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Kvarnera 2010 u Dubrovniku su završili drugi prvenstveni krug, Riječani su upisali poraz kod favoriziranog domaćina, dobro su se držali nešto malo više od 30-ak minuta, imali su dohvatiljiv zaostatak, ali su Dubrovčani u završnici utakmice ipak uspjeli prelomiti susret u svoju korist.

- Nedostajalo nam je te svježine. Dubrovniku je isto bilo biti ili ne biti za Ligu za prvaka, ušli su u utakmicu pod određenim opterećenjem, a mi smo došli s puta i to se osjetilo. Za dobiti Dubrovnik moraš imati nekoliko raspoloženih igrača, a nama nisu svi bili na svom standardnom nivou. Probali smo, držali smo se, dečki su se borili kao lavovi, nemam im što zamjeriti, kaže Goran Šućurović, trener košarkaša Kvarnera 2010.

Porazom u Dubrovniku bitno su se smanjile šanse da će Riječani u završnici sezone igrati Ligu za prvaka, iako takva mogućnost još uvijek postoji.

- Zagreb se grčevito bori za ostanak, a nisu naivna momčad. Ako dobiju Omiša, onda Omiš u zadnjem kolu igra protiv Dubrovnika, a i Dubrovniku treba pobjeda jer se bodovi prenose i kalkulirati sigurno neće. Izgubi li Omiš obje utakmice u Ligu za prvaka idemo mi jer imamo bolji međusobni omjer. Dakle, nije to još gotovo. No, nemamo sebi što zamjeriti, pošteno smo odradili kompletnu ligu, ako nas nagradi na kraju za ulazak u Ligu za prvaka to će biti super. Ono što smo napravili u uvjetima u kojima radimo i djelujemo je super rezultat, nastavlja Šućurović.

U oba slučaja Kvarner 2010 je osigurao ostanak u Prvoj ligi, razlika je samo u tome što bi u slučaju ulaska u Ligu za prvaka momčad dobila deset bitno kvalitetnijih utakmica, što za razvoj mladih igrača može značiti puno.

- Kada malo makneš minutažu Štembergera i Perkovića i daš je mladim dečkima, u Ligi za prvaka bi možda uvjerljivo gubio, u Ligi za ostanak ćeš možda dobivati i biti tu negdje. Sve to ima svoje prednosti i mane, ali ništa se neće poremetiti u razvoju naših mladih igrača. Ulazak u Ligu za prvaka bio bi kvalitetan rezultat za nas kao klub, ali deset kola prije kraja smo osigurali ostanak i to već nešto znači. I pritom moram naglasiti da su kompletno svi igrači napredovali, od malog Barta koji je odlično odigrao u Dubrovniku, Delpin, Jašari su podignuli svoju kvalitetnu, Guštin je odigrao sezonu kud i kamo bolju nego prošle sezone u Puli. Svi su se dignuli, svi su napredovali, i još će dobiti puno minuta u ovih deset utakimica. Ponosni smo na ovo što smo napravili ove sezone,  zaključit će Šućurović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.