Davor Tadej: Da smo stalno kompletni, vjerojatno bismo bili u vrhu ljestvice

Ponedjeljak, 13. prosinca 2021. 12:45 Napisao  I. V.

Pula 1981 ima više igrača koji treniraju dvaput dnevno, Stoja ima uigraniju momčad koja je godinama zajedno. Na kraju će nijanse odlučiti prvaka, kaže trener Kraljevice

Dragan Tadej i Zoran Dragojević
Dragan Tadej i Zoran Dragojević Foto: Darko Konjević

Košarkaški Kraljevice pobijedili su Crikvenicu u lokalnom derbiju 9. kola Druge HKL - Zapad što je uspjeh s obzirom na pozicije na ljestvici:

- Prvi bih se zahvalio Crikvenici na darovima povodom 50. godišnjice našega kluba! Utakmica je bila fer i korektna, stvar je u tome da mi rijetko igramo u najboljem sastavu, a ovu smo utakmicu igrali skoro kompletni. Igrali su stariji i iskusniji igrači što je jedan od važnijih razloga zbog kojega smo pobijedili. Nismo baš bili kompletni, nedostajala su samo dvojica igrača. Znali smo prije sezone da nećemo moći sezonu igrati u kompletnom sastavu! Da smo stalno kompletni, vjerojatno bismo bili u gornjem dijelu ljestvice. Zbog obveza igrača vikendima, nikada ne igramo kompletni, zato imamo manje pobjeda, kaže trener Kraljevice Davor Tadej.

Kraljevica je prošlog tjedna uvjerljivo od Stoje izgubila (85:107) zaostalu utakmicu 8. kola, Stoja je u derbiju 9. kola izgubila od Pule 1981 za pola koša (80:81), utakmica je odlučivala o prvaku:

- Pula 1981 ima više igrača koji treniraju dvaput dnevno, Stoja ima uigraniju momčad koja je godinama zajedno. Na kraju će nijanse odlučiti prvaka. Te dvije momčadi se ističu u ligi, a svi ostali mogu međusobno dobiti svakoga. Svi igraju u različitim sastavima, teško je predvidjeti ishode utakmica, jer se ne zna tko će igrati u kakvom sastavu, smatra Tadej.

KK Kraljevica slavi 50 godina, Tadej je jedan od starijih članova.

- S manjim prekidima, radio sam u Kvarneru, Torpedu i Akademiji Nikola Vujčić, u klubu sam oko 25 godina kao igrač i trener. Zahvaljujući predsjedniku Igoru Turini i Igoru Konjeviću klub je stabilan, zaključuje Tadej.

Kraljevica - Crikvenica 73:63 (16:19, 15:21, 23:12, 19:11)
Kraljevica: Šamanić 16, Mitić, Protega 10, Surina 12, Konjević 7, Kalac 3, Paštar, Brletić, Jurić 15, Mitić 4, Salamun 6.
Crikvenica: Mitić, Tomas 3, Car 10, Tikveš, Mandžuka 17, Vilušić 3, Dragonjić 8, Sviben 2, Koščić, Perić 11, Zorić 9.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.