Crikvenica, Kraljevica, Stoja i Pazin igraju kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu košarkaša

Četvrtak, 17. lipnja 2021. 20:38 Napisao/la  KS

HKS je postao vjerojatno jedini savez na svijetu koji svoje klubove o početku natjecanja obavještava sedam dana prije nego to natjecanje krene

Crikvenica i Kraljevica igraju kvalifikacije
Crikvenica i Kraljevica igraju kvalifikacije Foto: Darko Konjević

Košarkaški drugoligaši ipak će po kratkom postupku završiti ono što bi se trebalo zvati sezona 2020./2021.

Iako se činilo da bi se kvalifikacije mogle igrati u rujnu, što bi bilo i najlogičnije rješenje budući da klubovi zbog epidemioloških ograničenja nisu imali pravo trenirati, u HKS-u su odlučili sve poprilično ubrzati.

Klubovima iz svih pet regija tako su dali rok da se do 16. lipnja izjasne žele li igrati, oni koji budu igrali tri dana prije prve utakmice imaju pravo angažirati pojačanja i to najviše jednog igrača iz HT Premijer lige ili inozemstva i najviše jednog iz Prve muške lige, do 27. lipnja moraju se završiti kvalifikacije po regijama, jer će se od 30. lipnja do 4. srpnja igrati završni turnir pet pobjednika po regijama.

Iz regije Zapad za kvalifikacije su se prijavili Stoja, Pazin, Crikvenica i Kraljevica, u petak će ždrijebom biti određen domaćin jedne utakmice koja će se igrati u srijedu ili četvrtak, finale je na rasporedu u subotu ili nedjelju.

Budući da je HKS na silu želio održati protočnost jasno je da su se kvalifikacije morale odigrati, kao što je jasno da odigravanje u ovom terminu nema apsolutno nikakvog smisla budući da su klubovi mahom čekali dozvolu za treniranje i nekakav smisleni odgovor HKS-a na pandemijske mjere nacionalnog stožera.

Umjesto smislenog odgovora dočekala ih je vijest o početku kvalifikacija pa je tako HKS postao vjerojatno jedini savez na svijetu koji svoje klubove o početku natjecanja obavještava sedam dana ranije.

Smiješno, zar ne?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.